Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 13.05.2015 16:12:51

Gnojnica samo bolj smrdi od parfuma

Grega Wernig
Slovenija je na Češkem ostala brez selektorja. Matjažu Kopitarju je prekipelo, pravi, da ima dovolj negativizma, polivanja z gnojnico.

Ne morem reči, da njegovega odstopa nisem pričakovala. Svetovna prvenstva elitne divizije, ki so jih risi odigrali pod njegovo taktirko, za Slovenijo niso bila uspešna.


V športu smo vajeni, da ob neuspehu selektor ali trener nase prevzame večino krivde in zato odstopi. Zato je bila njegova poteza pričakovana, a nisem si predstavljala, da bo pred mediji zadnjič nastopil tako, kot je. Na koncu je bilo videti, kot da smo novinarji (oziroma kdorkoli, ki je bil proti risom negativno nastrojen) celo najbolj pripomogli, da se je odločil, kot se je, tako hitro, kot se je, čeprav pravi, da je dobro premislil.

Njegovo slovo je bilo polno čustev. Takšno, kakršen je on. In tak je bil prvič, odkar smo prišli na Češko, kjer je deloval umirjeno, tudi sproščeno, povsem drugače kot na Švedskem, ko je bil vseskozi živčen. Po koncu turnirja očitno Kopitar ni več mogel držati vsega v sebi, in čeprav je bil v ponedeljek zvečer čustven, vem, da se je še vedno, kolikor se je le dalo, držal na vajetih.

Vem, da mu je težko, ker s temi fanti, ki jih ima res rad in na katere je ponosen (ne pravim, da hkrati z njimi trenutno ni razočaran), ne bo več delal. Pa je to res prava pot?Kot sem zapisala, odstop je bil glede na položaj pričakovan, toda ali se mi zdi odločitev prava? Ne. Čeprav je Matjažu Kopitarju spodletelo tudi v tretje, verjamem, da je s tem, ko je dvignil roke nad risi, naredil nekaj najbolj groznega, da je bila s to potezo storjena velika škoda slovenskemu hokeju na splošno, in bojim se, da bodo posledice kmalu vidne.

Vem, da bo prišel nov selektor, a ne verjamem, da bo znal, kdorkoli že to bo, iz te skupine fantov potegniti to, kar je Kopitarju uspevalo dobra štiri leta. Matjaž Kopitar je v tem času poskrbel za kult reprezentance, za novo vrsto spoštovanja do hokejistov, spisal je največjo hokejsko zgodbo pri nas, in čeprav se samo na to ob neuspehih ne moremo izgovarjati, bi ga morali prepričati, da ne bi obupal.

Kopitar se moti, več je takih, ki verjamejo vanj in rise, kot pa tistih, ki ne, razlika je le v tem, da so slednji kot v vseh takih primerih samo bolj glasni. Škoda, da ste slišali ali poslušali samo te, gospod Kopitar. Gnojnica samo bolj smrdi od parfuma. Nič drugega.

Članki iz rubrike