rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

(bp)
(bp)
0 19.09.2022 14:02:44

Ozračje na profesionalni ravni

NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Prepričljivi zmagi članske ekipe v 1. ŽNL – Triglav zdravje in kadetinj ter všečna predstava najmlajših zmajčic U-13 na prvem letošnjem turnirju so rezultatski podatki za minuli teden. Vsekakor pa je v ŽNK Olimpija zelo delovno in živahno.

Članska ekipa je prejšnjo soboto gostovala v Velesovem in upravičila vlogo favoritinj. V drugo tekmo letošnjega prvenstva so zmajčice vstopile sproščeno. Kljub vlogi favoritk ekipe ŽNK Cerklje niso podcenjevale in so k tekmi pristopile resno ter zavzeto. Tekma je bila v znamenju dveh sprememb: kot novi glavni trener se je predstavil Zlatko Gabor, vlogo kapetanke ekipe pa je prevzela Ana Milović. V prvem polčasu, ki se je končal s šestimi goli v mreži domačink, so se pod strelke vpisale Ana Milović (dvakrat), Anja Prša, Manja Rogan, Vanja Duronjić ter Debora Stella, ki je dosegla prvenec v dresu Olimpije. V drugem polčasu je glavni trener Zlatko Gabor posegel po nekaj menjavah, za končni izid in zmago z 8:0 pa sta zadeli Barbara Kralj in v sodnikovem podaljšku povratnica po poškodbi Manca Suhoveršnik.

"Za nami je prva uradna tekma. Ekipa je pokazala taktično zrelo igro s popolnim nadzorom. Lahko ji le čestitam za dober rezultat in tri točke. Prvi vtisi po dveh tednih dela v ŽNK Olimpija so dobri. Sprejeli so me odlično, pogoji za delo so vrhunski. Prepričan sem, da v Sloveniji ni ženske ekipe, ki bi imela takšne pogoje za delo. Ljudje v klubu se zavedajo, vključno z menoj, da so servis igralkam, in se trudijo po svojih najboljših močeh. Dober trener brez dobrih igralk ne pomeni nič. Delovna vnema je na najvišji ravni, ozračje na profesionalni. Igralke so odzivne, fizično dobro delajo, po tistem spodrsljaju v prvem krogu jih moramo le še psihično malo bolj dvigniti. Vsaka nova zmaga bo prinesla več samozavesti in rast. Zavedam se, da šteje le rezultat, a v Olimpiji je pomembna tudi všečna igra, za kar rabimo malo več časa. V nadaljevanju prvenstva bomo napadli z vso močjo in znanjem, ki ga ta ekipa ima," je povedal glavni trener Zlatko Gabor.

Odgovornost in motivacija

Svoje misli je predstavila tudi kapetanka Ana Milović: "Zmaga proti ekipi Cerkelj je bila naša prva zmaga na igrišču v novi sezoni. V tekmo smo vstopile sproščeno, z motivacijo in željo po zmagi. Upravičile smo svojo vlogo in osvojile tri točke. Nov trener nam daje dodaten zagon in želja po delu je večja. Treningi so na visoki ravni, tako kondicijsko kot taktično, in napredujemo iz dneva v dan. Na zadnji tekmi sem prvič nastopila kot kapetanka. Kapetanski trak mi daje veliko odgovornost in dodatno motivacijo."

Druge zmage na drugi tekmi lige deklet U-17 so se veselile tudi kadetinje. V ŠP Šiška so bile na mestnem derbiju prepričljivo boljše od tekmic ŽNK Krim. Medtem ko je mreža domače vratarke Nadin Ferk ostala nedotaknjena, sta bili za zmajčice dvakrat uspešni Stella Babić in Zala Omerza, svoj zadetek je dodala novinka v ekipi Nikki Kobal.

Deklice U-15 so bile proste, najmlajše igralke U-13 pa so odprle tekmovalno sezono na turnirju v Kopru, kjer so pod vodstvom trenerke Katarine prikazale svoje spretnosti, pozitiven pristop in navdušile z všečno igro.

Spoštovanje in kakovost dela

V mladinski šoli je v sezoni 2022/23 fokus na strokovnem delu. V prvi vrsti se dela na strokovnem kadru, saj je to osnova za razvoj in kakovost dela. Ocena dozdajšnjega dela bo izhodišče za izdelavo strateškega načrta za naslednje štiriletno obdobje po posameznih selekcijah oziroma starostnih skupinah. V ŽNK Olimpija želijo mladim ponuditi dobre pogoje za njihov nadaljnji nogometni in hkrati tudi za osebnostni razvoj. Predvsem se trudijo predstaviti poslanstvo in vizijo kluba, ki slonita na medsebojnem spoštovanju in kakovosti dela. Radi bi, da se tako otroci kot starši v klubu čutijo zaželene ter da bi skupaj z njimi razvijali zgodbo o uspehu. Delo z deklicami je še posebej zahtevno, zato pri svojem delu mladinska šola upošteva pedagoške, sociološke, zdravstvene, športne, nogometne in razvojne vidike. Velik poudarek bo v prihodnosti na izobraževanju in ozaveščanju deklet, tako na nogometnem kot na osebnostnem področju. V klub želijo vpeljati najvišje standarde, ki bodo zagotavljali kakovostno in uspešno delo z mladimi, ki so osnova za delovanje vsakega športnega kolektiva. Za vse te zahtevne naloge se trudijo v klubu izbrati tudi ustrezen strokovni kader, ki bo sledil zahtevam nogometne stroke in viziji kluba. 

Galerija

Članki iz rubrike