podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

(bp)
(bp)
0 12.09.2022 11:51:03

Prve spremembe v ekipi podprvakinj

Nov trener ŽNK Olimpija Zlatko Gabor in predsednik kluba Boris Snedec
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Pri Olimpiji so ukrepali izjemno hitro. Po porazu v prvem krogu proti največjim tekmicam so ubili dve muhi na mah, saj so vzeli njihovega trenerja in ga pripeljali v svojo ekipo.

Slovenska ženska reprezentanca je zaključila še en sklop tekmovanj v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V Kranju se je pomerila z ekipo Kazahstana in z zmago 2:0 upravičila vlogo favorita, druga tekma, ki je odločala o dodatnih kvalifikacijah, pa se žal ni izšla po njihovih željah. Iz Walesa so se sicer vrnili neporaženi, vendar remi 0:0 ni zadoščal za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. S tretjim mestom v skupini je Slovenija žal izgubila možnosti za zgodovinsko uvrstitev na svetovno prvenstvo 2023, ki ga bosta gostili Avstralija in Nova Zelandija.



Zmajčice so imele svoje predstavnice tokrat kar v dveh reprezentancah. Na povabilo slovenskega selektorja Jarca so sodelovale Izabela Križaj, Ana Milović, Sara Nemet, Manja Rogan in Zala Vindišar, Tatiana Georgiou pa je v kvalifikacijah zastopala barve grške reprezentance.



V taboru Olimpije je bilo zadnjih 14 dni praznično in v znamenju pestrega dogajanja, tako na zelenici kot v pisarnah. Svoj 84. rojstni dan je praznoval predsednik kluba Milan Mandarić. Pred reprezentančnim premorom bi morala ekipa Olimpije odigrati drugi krog 1. ŽNL – Triglav zdravje, vendar je bila tekma odpovedana. Zaradi nezadostnega števila igralk v ekipi Ptuja tekma ni bila odigrana, disciplinski sodnik pa je dosodil tri točke Olimpiji.



Po porazu proti ŽNK Nona Pomurje Beltinci v prvem krogu prvenstva je uprava kluba s strokovnim vodstvom naredila analizo pripravljalnega obdobja in tekme. Prišli so do zaključka, da je treba okrepiti strokovni štab. Po dogodkih v taboru pomurskega tekmeca se je pokazala možnost, da v Ljubljano lahko pripeljejo trenerja Zlatka Gaborja, ki se je vabilu vodstva kluba pozitivno odzval. Dosedanji trener Matej Bajde se je odločil za sporazumno prekinitev sodelovanja. Glavni trener Gabor je v klub pripeljal še sodelavca Bojana Stajkovića, ki bo skrbel za kondicijsko pripravo, preventivo pred poškodbami in v sodelovanju s fizioterapevtko Adelo Rosa tudi za rehabilitacijo in ustrezno obravnavo v primeru poškodb. Po podpisu dogovora o sodelovanju je vodenje ekipe prevzel Gabor in začel svoje delo. Kljub odsotnosti večjega števila igralk ekipa ni izgubljala časa. V četrtek so se jim pridružile še reprezentantke. Na prvem treningu s celotno zasedbo je ekipi novo strokovno vodstvo še uradno predstavila uprava kluba, pojasnila svoje razloge in hkrati tudi pričakovanja. Štiriletno obdobje je zaključeno, odpira se novo. Dosedanji kapetanki Manji Rogan so se zahvalili za njeno delo in pripadnost. Že to soboto bo kapetanski trak nosila Ana Milović.



Tekmovalno sezono so odprle tudi deklice U-15. Pomlajena ekipa pod vodstvom Katarine Jagarinec se je pomerila z mestnim tekmecem, ekipo Krima. Tekma se je kljub nekaj priložnostim na obeh straneh končala brez zadetkov. Med vratnicami je v dresu Zmajčic prvič nastopila obetavna vratarka Erna Mahmutovič.



Z začetkom šolskega leta so se na treninge vrnila vsa dekleta v mlajših selekcijah. V mladinski šoli bodo prihodnji teden imeli dva odprta treninga. Vsa dekleta od osmega leta dalje so v torek, 13. septembra, in četrtek, 15. septembra, vabljena, da se med 17. uro in 18.30 pridružijo zmajčicam na treningu. 

Članki iz rubrike