MODRIJANI-20 Svet24.si

Kdaj bo Blaž Švab spet zibal?

Katja Jevsek Svet24.si

Znana vremenarka pri 43. letih sporočila, da je ...

predcasno glasovanje referendumi 2022 gospodarsko m24 Necenzurirano

SDS so mesta spet rekla "ne"

jansa logar bled Reporter.si

Janez Janša je »dvoživki« Anžetu Logarju ...

ronaldo (2) Ekipa24.si

Fifa razblinila vse dvome o zadetku Ronalda: Ali ...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

doncic dallas (3) Ekipa24.si

Veliki derbi in Ronaldo istočasno na televiziji? ...

nu
nu
0 13.07.2022 11:20:06

Mandarić dobil tožbo: Pozor, mama nekdanjega župana Kopra mora vrniti skoraj milijon!

Aleš Cipot
Mama nekdanjega koprskega župana Solza Popovič mora podjetju MM investicije vrniti 485.000 evrov z obrestmi, je po poročanju TV Slovenija odločilo ljubljansko višje sodišče. Tožena stranka ni uspela dokazati, da je denar izplačala v gotovini. Sodba je pravnomočna, plačilni rok se izteka, začel se je izvršilni postopek.

Lastnik podjetja MM investicije Milan Mandarić je sodišču izpovedal, da je leta 2007 nakazal skoraj 1,5 milijona evrov mami takratnega koprskega župana Borisa Popoviča. S slednjim je srbsko-ameriški poslovnež v tistem času sodeloval pri vodenju koprskega nogometnega kluba. S pomočjo posojila je Solza Popovič odkupila štiri gostinske lokale v Žusterni, denarja pa ni vrnila, zato jo je tožil.

V zvezi s prvimi 950.000 evri domnevnega posojila je tožba zastarala. Višje sodišče pa je pravnomočno odločilo glede 485.000 evrov, ki jih je Mandarić posodil Popovičevi nekaj mesecev kasneje, poroča TV Slovenija. Zamudne obresti so po 15 letih skoraj enake glavnici. Skupni dolg je tako 960.000 evrov.


Popovičeva je zatrjevala, da je omenjenih 485.000 evrov ona posodila Mandariću, in sicer doma v spalnici, v bankovcih po 500 evrov. Da bi pri vračilu dolga lahko utemeljili nakazilo na račun Popovičeve, naj bi ga prikazali kot Mandarićevo posojilo. Pogodba o tem naj bi bila fiktivna.

Višje sodišče je po navedbah televizije ugotovilo, da Popovičeva svojih trditev ni dokazala. Tožena stranka se sicer niti ni udeleževala obravnav, kot glavne dokaze pa je predstavila izjave družinskih članov.

Posojilo je bilo zavarovano s hipoteko, čeprav naj bi bilo po trditvah dolžnikov fiktivno. Mandarič lahko zato zahteva prodajo lokala Snack Bar v Žusterni na dražbi.

Značke: mandarić, olimpija

Članki iz rubrike