boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

(bp)
(bp)
0 13.12.2021 12:17:50

Želimo si in si zaslužimo biti še boljši

Ekipa Olimpije, ki je sodelovala na turnirju v Plevlji
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Igralke ŽNK Olimpija Ljubljana so se v ponedeljek dopoldne vrnile iz Črne gore, kjer so odlično zastopale slovenski ženski nogomet na 8. Mednarodnem turnirju prijateljstva Pljevlja 2021.

V konkurenci dvanajstih ekip z ozemlja nekdanje Jugoslavije so brez poraza osvojile prvo mesto. V skupinskem delu turnirja so na otvoritveni tekmi turnirja premagale ekipo ŽNK Brotnjo z visokim izidom 7:0 (strelke A. Prša 3, A. Milović 2, Z. Vindišar in I. Križaj po 1), na drugi tekmi skupinskega dela pa so z rezultatom 10:0 porazile ekipo Breznica 2 (strelke A. Prša 4, A. Milović 3, Z. Vindišar, I. Križaj in L. Klopčič po 1) in prepričljivo osvojile prvo mesto v skupini in se uvrstile v četrtfinale, kjer jih je čakala ekipa ŽNK Majdanpek.

Tudi v četrtfinalu so zmajčice prikazale odlično in učinkovito igro ter zmagale z izidom 6:0 (strelke A. Prša 2, I. Križaj 2, Z. Vindišar, A. Milović po 1) in se prepričljivo uvrstile v polfinale. Zmaga proti ekipi ŽFK Lokomotiva s 3:0 (strelke A. Prša, A. Milović, L. Klopčič) je bila dovolj za finale turnirja. Ta je postregel z zanimivo tekmo, v kateri so zmajčice dominirale, vendar žoga ni hotela v gol, na drugi strani pa so nasprotnice ekipa ŽFK Fortuna po napaki zmajčic dosegle vodilni zadetek za 1:0. Preostanek tekme je bila igra en gol in po lepem zadetku Zale Vindišar so zmajčice končno izenačile na 1:1.

Razigrane zeleno-bele so imele do konca tekme še veliko priložnosti, vendar je končni izid po rednem delu ostal neodločen in o končnem zmagovalcu so odločali kazenski streli. Zmajčice z Niko Šapek med vratnicama so bile uspešnejše. Strelke Anja Prša, Ana Milovič in Lara Klopčič ter Nika Šapek z obrambo kazenskega strela so poskrbele za končni rezultat 4:3 in veliko zmago ter osvojitev prvega mesta. Poleg osvojitev prvega mesta je bila Anja Prša najboljša strelka turnirja, Nika Šapek pa je bila imenovana za najboljšo vratarko.

Misija Črna gora v zasedbi Vanje Duronjić, Lare Klopčič, Izabele Križaj, Ane Milović, Anje Prša, Nike Šapek in Zale Vindišar je bila zelo uspešna. ŽNK Olimpija je odlično promovirala slovenski ženski nogomet in poleg odličnega športnega rezultata še enkrat pokazala moč ekipnega duha in enotnosti, ki krasi zmajčice. Po pristanku na ljubljanskem letališču so dekleta v ponedeljek zvečer opravila večerni trening na igrišču v Stožicah.

Visoka zmaga

Pred zimskim premorom so se v sredo v ŠP Šiška pod reflektorji na zaostali tekmi 12. kroga pomerile z ekipo Primorje Gaia Naturelle in v snežnem popoldnevu z zelo pomlajeno ekipo zabeležile zanesljivo zmago (8:0). V močnem sneženju so pokazale odlično in učinkovito igro ter dosegle osem zadetkov. Strelki sta bili Manja Rogan in Ana Milović, vsaka s štirimi zadetki. Trener Miki Kondić je v začetno enajsterico pogumno uvrstil tri mlade zmajčice Laro Lobe, Dašo Krajnc in debitantko na tekmi 1. SŽNL Taro Knego, ki so odigrale celotno tekmo. Poleg tega pa je v drugem polčasu svoj debi v članski ekipi dočakala tudi najmlajša od njih N. Marinčič. Dekleta so upravičila pričakovanja in zaupanje, ki jim ga je naklonil trener. Vsekakor strokovno vodstvo in vodstvo kluba kaže veliko naklonjenost in zaupanje mlajšim igralkam, ki v tej sezoni dobivajo veliko priložnosti za dokazovanje in pridobivanje izkušenj tudi v članski konkurenci.

Po tem sodeč lahko napišemo, da je pred zmajčicami lepa prihodnost. "Zadnja v letu 2021 in prav posebna tekma v idiličnih zimskih razmerah. Takoj bi rad čestital in se zahvalil sodniški trojki, delegatu ter nogometnim princesam obeh ekip za pogum, da se je tekma dokončala. Ta tekma je bila priložnost za naše mlade igralke, saj so kar tri odigrale celo tekmo in ena en polčas. Videli smo, da ima ne samo sedanjost, pač pa tudi prihodnost ŽNK Olimpije velik potencial. Zdaj so vse misli igralk zasluženo usmerjene v praznike in najlepši družinski čas v letu, mi v strokovnem vodstvu pa moramo kar velik del svojih misli usmeriti v prihajajoči drugi del sezone. Leto 2021 je bilo za nas izjemno uspešno, saj smo imeli en sam tekmovalni spodrsljaj v vseh 365 dneh. A kljub temu si želimo in zaslužimo biti še boljši. Srečno, zdravo in veselo še naprej," je za konec sezone povedal Miki Kondić, glavni trener Olimpije.

Leto 2021 so z odliko osvojile naslov pokalnih prvakinj NZS in v prvenstvu oddale le tri točke, saj so zmagale na vseh prvenstvenih tekmah razen ene, ki pa je bila žal proti večnim tekmicam iz Pomurja; na srečo ta poraz ni bil usoden in prvenstvo je še v celoti odprto.

Tekmovanja v koledarskem letu 2021 so končana. Igralke v naslednjem tednu čaka še nekaj treningov in zaključek leta, nato pa se bodo odpravile na zaslužen oddih. Uprava kluba in strokovno vodstvo pa bodo kljub premoru z mislimi pri nadaljevanju sezone in načrtih za prihodnost.

Galerija

Članki iz rubrike