stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(bp)
(bp)
21 19.10.2021 21:19:21

Trener zmajčic se je opravičil

NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Ekipa ŽNK Olimpije na lestvici s tekmo več pred Pomurkami zaseda prvo mesto. Preteklo nedeljo je bil na sporedu prvi derbi v tej sezoni, ki pa se ni iztekel po željah zeleno-belih.

V dokaj čudni nogometni predstavi, ko je domača ekipa v prvem polčasu zaradi poškodb izgubila dve igralki, so v zadnji tretjini tekme prejele dva zadetka in ostale praznih rok. Že v 11. minuti je morala zaradi močnega udarca v glavo zelenico zapustiti Evelina Kos, v 40. minuti pa je zaradi poškodbe morala iz igre še Tina Paliska. Obe omenjeni igralki sta bili strelki na zadnjem obračunu med tema dvema ekipama. Prvi polčas se je končal brez golov, nekaj več pa je imela od igre Olimpija; v drugem smo gledali enako predstavo kot v prvem, le da je gostjam po napaki domačih dvakrat uspelo zatresti mrežo zmajčic.

Igralke Olimpije so na pomembni tekmi popolnoma razočarale, saj niso prikazale svojega razkošnega talenta in znanja. Na drugi strani so gostje brez večjih težav prišle do pomembnih treh točk. Pred večnimi tekmicami sta še dve tekmi, ki bosta odločali o prvaku. Za zdaj so v prednosti Pomurke. Glede na prikazano je zmaga gostij popolnoma zaslužena, to pa je bil prvi poraz Olimpije po enem letu. V vrstah domačih je bilo čutiti razočaranje, saj so pričakovali več od prikazanega. Zdaj je v ekipi čutiti veliko odločenost, da se jim kaj takega ne ponovi več, predvsem pa optimizem in željo po uspehu. Strokovni štab in igralke so usmerjeni v cilj, da naslov prvakinj vrnejo v Ljubljano.

"Tekmo smo začeli grozno in popolnoma brez energije. Po takem strelskem uvodu v prvenstvo in treh zaporednih zmagah nad Pomurjem so bile verjetno glave polne samih sebe. Na žalost v življenju ne gre tako, za vsak uspeh je treba prehoditi celo pot brez popuščanja in predvsem osredotočeno. Cilj ostaja isti, a očitno smo si izbrali težjo pot. Treba bo strniti vrste ter se dobro pripraviti na preostanek sezone. Našim navijačem in vodstvu se iskreno opravičujem in jim sporočam, da ne bomo popustili in da jih bomo še razveseljevali," je bil po derbiju razočaran trener zmajčic Miki Kondić.

Pred začetkom nedeljskega derbija sta predsednika obeh moštev podelila zasluženi nagradi svojima igralkama za najboljši strelki pretekle sezone. Igralki Olimpije Ani Milović je nagrado podelil predsednik kluba ŽNK Olimpija Boris Snedec, Kaja Korošec pa je nagrado prejela iz rok Branka Grosa. Naj spomnimo, da so bile v pretekli sezoni najboljše strelke kar tri – poleg Milovićeve in Koroščeve še Nina Kajzba, ki pa je pred novo sezono odšla v italijansko Romo.

...in še 'ta male'

Na zelenicah so bile tudi vse mlajše selekcije Olimpije. Dekleta U-17 so si proti ŽNK Gažon priigrala zmago, deklice U-15 pa so z gostovanja pri ŽNK Ledine v Idriji z remijem prinesle veliko točko, medtem ko je bila selekcija U-13 malo manj uspešna na turnirju v Radomljah. Toda pri najmlajših je v ospredju učenje, vzgoja v nogometu in predvsem cilj, da nogomet vzljubijo in v njem uživajo. Že v sredo so dekleta U-17 odigrala še zaostalo tekmo tretjega kroga lige in izgubila proti Primorju v Ajdovščini. 

Galerija
Značke: žnk-olimpija, derbi

Članki iz rubrike