koronavirus, delo od doma Svet24.si

Samotestiranje in PCT pogoj tudi za delo od doma?

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

streljanje, perm, univerza Svet24.si

VIDEO in FOTO: Strelski pohod na ruski univerzi, ...

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

Creator Njena.si

Jesen bo v znamenju tega trenda

Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Ekipa24.si

Pester večer Tine MAZE, ki je zaradi ODBOJKE ...

nu
nu
0 08.09.2021 10:55:09

Kek v INTERVJUJU #napolno tudi o vroči navijaški temi: Linija med navijanjem in izgredom je zelo tanka

Martin Metelko
O stereotipih, vzgoji mladih nogometašev, pridnosti in navijačih – v 3. intervjuju serije nogometnih intervjujev Pivovarne Union in Nogometne zveze Slovenije se voditelj Goran Obrez pogovarja z nogometnim selektorjem Matjažem Kekom in trenerjem Agronom Šaljo.

O stereotipih, vzgoji mladih nogometašev, pridnosti in mentalni moči ter navijaškem bontonu smo se tokrat pogovarjali na polno z nogometnim selektorjem Matjažem Kekom in trenerjem Agronom Šaljo.

"Se mi zdi, da so stereotipi včasih zato, da se razbijajo. Drugače postaja vse skupaj dolgočasno," priznava Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance. V intervjuju sogovornika govorita tudi o vzgoji, pridnosti in različnih karakterjih znotraj nogometne ekipe. Dotakneta se tudi navijaškega vzdušja in nogometnega bontona.

Selektor Kek je zagovornik strastnega, gorečega, emocionalnega navijanja. Jasno pove, da brez navijačev ni nogometa. Spregovori o svoji izkušnji v Savdski Arabiji, ki se je najbolj razlikovala od ostalih, in ob tem izpostavlja: "Linija med navijanjem in izgredom je zelo tanka."Nogometne zapovedi za vsakogar
Na koncu vsakega intervjuja – doslej smo objavili že dva, pogovor z nogometnima sodnikoma in o ženskah v nogometu – razkrivamo novo navijaško zapoved, ki jo zagovarjata intervjuvanca. Strastno in čustveno, a hkrati športno in umirjeno navijanje je ključ – in prav to se začne že pri vzgoji mladih nogometašev.

Pogovor, ki si ga boste lahko v tiskani izdaji Ekipe SN prebrali 27. septembra, je dostopen tudi na spletni strani Pivovarne Union oziroma na tej povezavi.

Članki iz rubrike