Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
0 12.05.2021 19:58:38

Imamo PRVEGA FINALISTA POKALA! Na tekmi Domžal in Olimpije je odločil en sam zadetek!

alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so prvi finalisti pokala Pivovarne Union.

Ljubljančani so v domžalskem športnem parku premagali Domžale z 1:0 (0:0). V četrtek ob 20. uri bo še drugi polfinale, v katerem se bosta merila Celje in Koper.

Domžale - Olimpija 0:1 (0:0)
* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Perić, Vukan, Kovačič.
* Strelec: 0:1 Elšnik (70.).
* Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Käit, Pišek (od 74. Markuš), Svetlin (od 82. Vuk), Ibričić, Jakupović (od 82. Podlogar), Kolobarić.
* Olimpija: Vidmar, Andrejašič (od 63. Pavlović), Korun, Maksimenko, Šme, Elšnik, Baskera (od 52. Ivanović), Ostrc (od 63. Pungaršek), Kapun (od 52. Kurež), Bosić, Perović.
* Rumeni kartoni: Ibričić, Vuklišević; Andrejašič, Elšnik.
* Rdeči karton: /.



Prvi polfinalni pokalni obračun je dobila vodilna ekipa prve lige Olimpija, ki se je prebila v svoj prvi finale po 2019, medtem ko so Domžalčani ostali pri treh finalih, zadnjič so tam zaigrali leta 2017.

V prvem polčasu so bili nekoliko konkretnejši Ljubljančani, ki so prvič resneje zagrozili v enajsti minuti, ko je streljal Enrik Ostrc, Ajdin Mulalić pa je dobro reagiral. Osem minut pozneje je sprožil Radivoj Bosić malce zunaj kazenskega prostora in zadel vratnico, v 37. minuti pa je z roba kazenskega prostora Mihailo Perović žogo poslal malce čez prečko. Na drugi strani so Domžalčani še najbolj zagrozili v 42. minuti, ko je po kotu do strela z glavo prišel Damjan Vuklišević, Nejc Vidmar pa je žogo odbil.

V drugem polčasu je prvi poizkusil Gal Kurež, a je bil Mulalić na mestu, slednji se je izkazal tudi v 61. minuti po novem Bosićevem strelu. V 70. pa so Ljubljančani zasluženo povedli, po hitrem protinapadu je slabih desetih metrov zadel Timi Max Elšnik. Žoga se je v mrežo odbila od prečke.

V 77. minuti so vendarle spet nevarneje poskusili tudi Domžalčani, poskusil je Senijad Ibričić, a je bil Vidmar pripravljen. Na drugi strani je v 87. minuti streljal še Kurež v kazenskem prostoru malce z desne, Mulalić pa je žogo odbil.

V četrtek bo Celje lovilo svoj deseti finale, doslej je slavilo le enkrat (2004/05), Koper, ki je s tremi pokalnimi lovorikami tretja najuspešnejša ekipa za Olimpijo in Mariborom, pa peti.

Članki iz rubrike