Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 30.04.2021 11:28:10

Ufff, koliko dela za disciplinskega sodnika! Znane kazni za tekmo Nafta - Olimpija, gostitelji bodo morali ...

Aleš CIpot
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič je po tekmah 3. kroga slovenskega pokala 27. in 28. aprila izrekel kazni Olimpiji, Celju, Kalcerju iz Radomelj in Nafti iz Lendave, slednja je dobila najvišjo v višino 600 evrov.

Nafta Lendava je dobila kazen zaradi nešportnega in neprimernega vedenje organizirane navijaške skupine. V 55. minuti so neodgovorni posamezniki najprej odvrgli na stadion dve prižgani bakli, nato pa po zaključku rednega dela tekme še proti igrišču odvrgli dve eksplozivni pirotehnični sredstvi, ki sta počili tik za prvo ograjo gola. Navijači so bili sicer izven stadiona, vendar pa tik ob ograji, kar se je pripetilo že večkrat prej, zato je kazen višja, kot bi bila sicer.


Na tekmi z Nafto je šest igralcev Olimpije prejelo rumeni karton, glavni sodnik pa je pokazal tudi rdečega, ki ga je dobil Radivoj Bosić v 93. minuti, ko je v hrbet udaril nasprotnika. Zato je dobil prepoved nastopa na treh tekmah, Olimpija pa mora plačati 420 evrov.

Zaradi petih rumenih kartonov so Celjani dobili kazen v višini 300 evrov, zaradi nešportnega vedenja več igralcev, dobili so pet rumenih kartonov in rdečega, in uradne osebe pa ekipa Kalcerja 360 evrov. Gašper Trdin, ki je bil izključen v 82. minuti zaradi simuliranja, je dobil prepoved nastopanja na eni prvenstveni tekmi.

Značke: olimpija, nafta, pokal

Članki iz rubrike