profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
1 12.04.2021 09:49:43

PREDSEDNIKU slovenskega kluba PREKIPELO! 'Sporočamo, da se bomo ...'

Jurij Kodrun
S ponedeljkom, 12. aprila, se je v Sloveniji sprostila vrsta omejitev.

Rahljajo se tudi ukrepi na področju športa. Brez prisotnosti gledalcev so dovoljena uradna športna tekmovanja na nacionalni ravni za članske, mladinske in kadetske kategorije, na evropski (evropski pokali ...) oziroma mednarodni ravni (alpska hokejska liga, košarkarska liga Aba, rokometna liga prvakov ...) in velike mednarodne športne prireditve.

Treningi so dovoljeni vrhunskim športnikom olimpijskega, mednarodnega in svetovnega razreda, skupaj gre za okrog 550 športnikov, ki so s svojimi rezultati na mednarodni ravni dokazali vrhunskost ter bi jim odsotnost treninga onemogočila nadaljnjo konkurenčnost na mednarodni ravni. Pa tudi okrog 650 perspektivnim mladim športnikom, ki so dosegli vrhunske mednarodne rezultate, ter registriranim kadetom, mladincem in članom, ki so člani reprezentanc.

Vadba je dovoljena tudi poklicnim športnikom, ki so starejši od 15 let in so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu za šport. Tu gre za okrog 500 športnikov, ki pa so delno zajeti že med vrhunskimi in perspektivnimi športniki. Treningi športnikov so dovoljeni le, če se izvajajo v obliki t. i. mehurčkov oziroma zaprtih ali fizično ločenih skupinah. Tekmovanja lahko potekajo ob testiranjih udeležencev na 48 ur.

Dovoljeni so tudi treningi preostalim registriranim športnikom, ki niso zajeti v zgoraj naštetih skupinah, če se izvajajo individualno ali pod vodstvom strokovnega delavca v športu, ter brezkontaktna športna vadba v skupinah do deset vadečih, v kar niso zajeti vaditelji, ti pa se morajo tedensko testirati. Pri izvajanju vadbe športnikov v skupinah je treba neprekinjeno vzdrževati vsaj dva metra medosebne razdalje.

Predsednik velenjskega Rudarja je, kljub tem sprostitvam, 11. aprila objavil sporočilo, v katerem v imenu kluba opozarja in sporoča, da se bodo borili za pravice vseh klubov. Sporočilo objavljamo v celoti:

Izjava za javnost predsednika NK Rudar Velenje



V NK Rudar Velenje opozarjamo in sporočamo, da se bomo borili za pravice vseh klubov, športnikov, staršev, sponzorjev in donatorjev, saj smo prepričani, da je šport v povezavi z zgoraj navedenimi deležniki ključni element zdravega življenja.

Prav tako se s prošnjo obračamo na SPINS in Nogometno zvezo Slovenije, da se borita za enakopravne pravice v slovenskem nogometu.

Tudi pri drugoligaških ekipah imamo profesionalne športnike, voditi klub pa je enako vodenju podjetja. Zakaj bi imeli zaposlenega v podjetju, če nimaš posla? Zakaj bi imeli nogometaša pogodbeno vezanega, če ne sme trenirati? Kdo bo poskrbel za športnike?

Želimo si, da se vsa tekmovanja pod okriljem nogometne zveze Slovenije, ki so se izvajala pred “lockdownom” izvedejo do konca, ne samo na prvoligaškem nivoju.

NK Rudar Velenje je klub s tradicijo, sedanjostjo in prihodnostjo!

Predsednik NK Rudar Velenje, Seudin Softić

Članki iz rubrike