kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 27.03.2021 10:54:50

Pred DRUGOLIGAŠI samo še DVA KROGA, potem pa …

Martin Metelko
V drugem kakovostnem razredu tekmovanja so na sporedu tekme 14. prvenstvenega kroga.

Pred drugoligaši so tekme 14. kroga, ki je hkrati predzadnji v rednem delu prvenstva. Bržčas ni treba posebej poudarjati, da je bila zaradi epidemije oziroma dolge prekinitve sprejeta odločitev o spremenjeni obliki tekmovanja. Potem ko bodo vse ekipe odigrale 15 tekem, se bodo razdelile v ligo za prvaka in ligo za obstanek, kar hkrati pomeni, da je trenutno nadvse zanimivo tudi dogajanje na sredini lestvice.

Na vrhu pa še naprej kraljujejo Radomljani, ki jih danes čaka potovanje v Prekmurje, nove pomembne točke bodo poskušali osvojiti v Beltincih. Kanarčki so lahko na svojem igrišču nevarni, toda kakovost je vsekakor na strani gostov in vse razen njihove zmage bi bilo presenečenje. Nadvse zahtevna naloga v Biljah čaka nogometaše Doba, Krka je na Portovalu v vlogi velikega favorita proti Jadranu; če se bo razpletlo v skladu s pričakovanji, podoba vrha lestvice ne bo doživela sprememb.
Zgodila se bosta tudi obračuna nekdanjih prvoligašev. Primorje bo gostilo Triglav, ki nujno potrebuje ves izkupiček za mesto v prvi polovici lestvice, kar velja tudi za Krčane in Ptujčane, ki se bodo udarili na Stadionu Matije Gubca.
Lendavčani po domačem porazu z Rudarjem na domači zelenici ne bi smeli imeti pretiranih preglavic z Brdi. Tako pravi logika, ki pa je v primeru naftašev že nekajkrat 'zatajila', temu primeren je položaj finančno najmočnejšega kluba na razpredelnici.
Brežičane v kraju ob Paki zanima zgolj in samo zmaga, prizorišče morda najbolj zanimivega spopada pa bo stadion Ob jezeru. Tako Rudar kot Fužinar za želeno ligo za prvaka potrebujeta točke. Varovanci Almirja Sulejmanovića so z uspehom pod vinogradi dobili krila in dodatno samozavest, toda Robi Koren in njegovi fantje so prav tako prepričani, da premorejo dovolj kakovosti za uresničitev namena.

Značke: 2.-snl, radomlje, krka, dob

Članki iz rubrike