Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 13.03.2021 19:43:56

VELIK POKLON! Nogometne legende Slovenije in Hrvaške za pomoč Petrinji

Martin Metelko
Danes sta ekipi nogometnih legend Slovenije in Hrvaške odigrali prijateljsko tekmo na pobudo predsednika krovne evropske zveze Uefe Aleksandra Čeferina, na kateri so hrvaškemu Rdečemu križu predali donacijo v vrednosti 50.000 evrov, je sporočila Nogometna zveza Slovenije.

Tekmo so odigrali za pomoč prizadetim v katastrofalnem potresu, ki je ta del Hrvaške prizadel konec leta 2020.

Čeferin je v imenu krovne evropske nogometne zveze izročil donacijo Rdečemu križu Hrvaške v višini 50.000 evrov, predsednik hrvaške nogometne zveze (HNS) Davor Šuker pa je predal donacijo nogometni zvezi siško-moslavaške regije, namenjeno obnovi nogometne infrastrukture, v višini 200.000 kun. Donacijo v višini 5000 evrov pa je v imenu NZS klubu Mladost iz Petrinje predal predsednik NZS Radenko Mijatović.

"Ko sem izvedel za tragičen potres v Petrinji in okolici, sem se nemudoma obrnil na Davorja Šukerja in skupaj sva pričela razmišljati o tem, kako lahko pomagamo. Nogomet je solidarnost, nogomet je prijateljstvo in dogovorili smo se, da organiziramo to tekmo in da Uefa priskoči na pomoč tudi s finančnimi sredstvi. Pridružila se nam je še Hrvaška nogometna zveza in Nogometna zveza Slovenije na čelu z Radenkom Mijatovićem in ponosen sem, da je ta dobrodelni dogodek uspel," je dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.



"Trenutek po tragediji sva se slišala s predsednikom Čeferinom in se še isto sekundo dogovorila za tekmo v Petrinji. Iskali smo le najbolj ugoden termin. Zahvaljujem se predsedniku Čeferinu in izvršnemu odboru Uefe, ki je podprl to donacijo. Žoga se bo vedno vrtela in najpomembnejše je, da ljudje v tem delu države spet dobijo streho nad glavo. Najmanj pomembno je, kdo je zmagal na tekmi, zmagovalci smo vsi, ki smo tukaj zaradi dobrodelnosti," pa je o tej temi dejal Šuker.

"Nogometna zveza Slovenije se je z veseljem odzvala na pobudo Aleksandra Čeferina in Davorja Šukerja, saj gre za čudovit dogodek z dobrodelno noto. Vedno radi pomagamo, kadar je to le mogoče. Verjamem, da bomo skupaj ljudem v tem kraju in lokalnemu nogometnemu klubu vsaj nekoliko olajšali življenje v tem težkem obdobju," je sporočil predsednik NZS Mijatović.

Tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije je sicer nadaljevanje dobrososedskih odnosov hrvaške in slovenske nogometne zveze. Moštvi sta se septembra že pomerili na Brdu pri Kranju, takrat so Slovenci slavili s 3:2. Slovenci, ki jih je s kapetanskim trakom na roki vodil Aleksander Čeferin, so bili boljši tudi tokrat, čeprav so Hrvati povedli z zadetkom Davorja Šukerja iz enajstmetrovke. Slovenci so srečanje preobrnili z zadetkoma Milivoja Novakovića in Milenka Aćimovića, dobrodelni dogodek pa si je s tribun ogledala tudi peščica znanih nogometnih delavcev in trenerjev, med njimi tudi selektorja slovenske in hrvaške članske reprezentance, Matjaž Kek in Zlatko Dalić, so še sporočili iz NZS.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike