jan kreuzer 1 Dobra karma

Ta naš komik bo že maja prvič postal očka

kandice-barber Svet24.si

Učiteljica, ki si je dijaka vzela na polju, za ...

zmago jelincic pl Reporter.si

Jelinčičeva vrnitev v Janšev objem: vedno gre ...

pinijev-sprevodni-prelec Svet24.si

FOTO: Že en stik je dovolj: bruhanje, penjenje, ...

fd1fa205f0af268e6fdc-2 Necenzurirano

Nov fiasko: stotine ljudi v izolacijo z lažnim ...

rok-ferengja Odkrito.si

Rok Ferengja ne ve, kako mu je to uspelo: Počutil...

ines lutz Njena.si

Gorski zdravnik: Igralka osupnila z razkritjem

ba
ba
2 10.02.2021 09:04:54

Trenerji UDARILI PO MIZI, zgodil se bo PROTEST! Kaj pa nas 1300?

Mnogi trenerji so prepričani, da se jim zaradi vladnih ukrepov godi krivica, danes bodo na svoj status na mnogih igriščih po večjem delu države opozorili s treningi brez igralcev.

Kljub relativno hitremu sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja okužb z virusom sars-cov-2 na številnih področjih, ki smo jim priča v zadnjem obdobju, je šport še naprej nedotaknjen. In v strogi karanteni, kar seveda velja tudi za najpomembnejšo postransko stvar na svetu. Nogomet živi le na najvišji ravni na sončni strani Alp. Na prvoligaški, treningi so omogočeni tudi zelo redkim profesionalnim ekipam v drugem kakovostnem razredu, medtem ko vse ostalo miruje. Že zelo dolgo, predolgo. Amaterski nogomet je na psu in se iz dneva v dan bori za preživetje, še večjo škodo doživlja na tisoče mladostnikov in otrok. In vse več je frustracij, ker jim je onemogočena skupna vadba, zato besedna zveza 'izgubljene generacije', ki jo slišimo vse bolj pogosto, nikakor ni pretiravanje.

V želji, da posledice ne bi bile še hujše, še bolj grozovite, so zdaj glas povzdignili trenerji, ki bodo danes na mnogih igriščih opozorili na nevzdržne razmere in svoj status s 'treningi brez igralcev'. Škoda, da se za 'protest' niso odločili bolj enotno, toda naposled je pomembno, da se nekaj končno premakne z mrtve točke, akcija bo potekala v organizaciji DNT Ljubljana, DNT Maribor, DNT Kranj in DNT Celje.
"Vsem amaterskim odraslim igralcem in vsem mladim nogometašem v Sloveniji, približno 30.000, kakor tudi njihovim 1300 trenerjem, je že šest mesecev in pol (spomladi 2020 86 dni, v drugem valu že 110 dni) onemogočena vadba in igranje tekem, kar je verjetno najdlje v Evropi," poudarjajo trenerji. "Obstaja velika bojazen, da se veliko otrok ne bo vrnilo na naša igrišča, če ne bomo hitro ukrepali. Nekaj je bilo zapisanega in povedanega o morebitnih posledicah za mlade igralce, nihče pa praktično ni govoril o prek 1300 trenerjih, ki jim je bila odvzeta pravica za opravljanje svojega dela. Večina trenerjev se je brez predvidenih honorarjev za šest ali sedem mesecev znašla v precejšnih finančnih težavah, še večji problem imajo trenerji, ki poskušajo živeti od nogometa," so še zapisali mnogi predstavniki slovenske stroke ter poudarili: "Z našo akcijo želimo odločevalcem pokazati, da smo pripravljeni na začetek treningov v varnem okolju. Manjkajo samo še mladi nogometaši."

Članki iz rubrike