Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 15.01.2021 10:51:39

Epidemija posegla v TEKMOVALNI SISTEM slovenskega nogometa! RAZKRIVAMO, kako se bo nadaljevalo prvenstvo

Jurij Kodrun
Pripravljena sta dva rezervna scenarija.

Bilo je 17. oktobra lani, ko je bil odigran zadnji prvenstveni krog na slovenskem drugoligaškem prizorišču, vse od takrat so boji za točke le še vse bolj oddaljen spomin. Vladni ukrepi za zajezitev okužbe s koronavirusom tekmovanja v drugem kakovostnem razredu ne dovoljujejo, velika večina ekip si ne more privoščiti niti skupinskih treningov. Oziroma si jih ne morejo zasedbe tistih klubov, ki z igralci nimajo sklenjenih profesionalnih pogodb.

Seveda je jasno, da to tekmece postavlja v neenakovreden položaj, in da bi se temu izognili, je bil na srečanju delovne skupine 2. SNL sklenjen dogovor, da bo od trenutka, ko se bodo lahko ekipe vrnile na trening, do prve uradne preizkušnje tekmovalnega koledarja minilo pet tednov, ki bodo namenjeni pripravam.
Ker je kristalno jasno, da bodo obstoječi vladni ukrepi veljali do konca prihodnjega tedna, tako ni več nikakršnega dvoma, da se spomladanski del prvenstva ne bo začel 21. februarja, kot je bilo predvideno. V primeru najbolj ugodnega scenarija bi se to lahko zgodilo sedem dni pozneje, a glede na aktualno epidemiološko sliko in obete, ki niso navdušujoči, je pričakovati, da se bo vse skupaj še nekoliko bolj zavleklo. To obenem pomeni, da bo zmanjkalo časa, da bi se lahko odigrale vse tekme, zato sta po naših informacijah trenutno na voljo dva rezervna scenarija. Prvi je ta, da bi se odigrali še trije krogi in zaostala tekma Nafta – Rudar, po 15 odigranih krogih pa bi se naredili liga za prvaka in liga za obstanek. Druga različica je, da bi se pod streho spravila zaostala preizkušnja in bi z ligo za prvaka in ligo za obstanek začeli že po 12 krogih.
Še več bo bržkone znanega 26. januarja, ko se bo delovna skupina znova sestala, že prej se bo to pripetilo v primeru sprostitve ukrepov do te mere, da bi drugoligaši lahko začeli trenirati.

Članki iz rubrike