tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.10.2020 16:56:48

Pomurke dobile tekmice v prvem kvalifikacijskem krogu lige prvakinj

Aleš Cipot
Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so opravili žreb prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj. Slovenski predstavnik Nona Pomurje Beltinci se bo pomeril s črnogorsko ekipo Breznica Pljevlja. Pomurke so nosilke, zato so tudi gostiteljice tekme, ki bo 3. ali 4. novembra. O napredovanju odloča ena tekma.

V tej sezoni lige prvakinj bo sodelovalo 62 ekip. Dvaindvajset zasedb si je že zagotovilo mesto v šestnajstini finala tekmovanja, 40 ekip pa se v dveh krogih kvalifikacij meri za deset prostih mest. Prvi krog kvalifikacij bo v prvem tednu novembra, drugi krog bo 18. in 19. novembra, šestnajstina finala pa decembra.


"Zaenkrat smo domačini. Upam, da bodo razmere dovoljevale izpeljavo tekme. Cenimo in spoštujemo tekmice, ki so v zadnjih sezonah redno gostile turnirje lige prvakinj, so klub, ki se vzpenja in razvija," je po žrebu za Nogometno zvezo Slovenije dejal trener Pomurk Sandi Bauer.

V ligi prvakinj bo nastopilo še nekaj Slovenk. St. Pölten Mateje Zver bo gostil kosovsko Mitrovico, v slovenskem obračunu se bosta pomerila litovski Gintra Universitetas Maje Zajc in slovaški Slovan Bratislava, kjer igra Timea Rojnik. Ferencvaros z Laro Ivanuša bo gostil Racing FC Union Luxembourg.

Članki iz rubrike