škorpijon Dobra karma

Značilno za Škorpijone: njihov večni boj z ...

Vili Resnik Svet24.si

Vili Resnik: O otrocih sploh ni bilo govora

janez jansa otocec bobo Reporter.si

Razkurjeni Janša je usekal mimo: na Twitterju je ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

Ste od NIJZ prejeli rezultat testiranja na ...

foto bavčar uniforma Necenzurirano

Bili smo komunisti #kolumna

Arnold Schwarzenegger Odkrito.si

Terminator ima dve novi zaklopki

michelin Phaidon color-173 Njena.si

Najboljša kuharica na svetu se mora posloviti od ...

nu
nu
0 18.10.2020 19:24:17

SILOVIT ODGOVOR Olimpije na mariborske obtožbe o laganju! Ni res, da nismo ...

Zaplet s tekmo 10. kroga 1. SŽNL med ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Olimpija še ni končan. Oglasili so tudi iz ljubljanske ekipe.

O razlogih Mariborčank, ki niso želele igrati današnje tekme, in o obtožbah na račun ljubljanskega kluba smo že pisali. Da ne bi bile dodatno kaznovane, so Mariborčanke vendarle prišle na igrišče, a so z maskami na obrazih le stale in nemo spremljale, kako tekmice polnijo njihovo mrežo. Na koncu je bilo 12:0 za ŽNK Olimpijo.

A glavni zaplet se dogaja drugje. Iz štajerskega tabora so prišle ostre besede, po njihovih informacijah naj bi bila okužena igralka Olimpije še v četrtek v stiku s svojimi soigralkami. Po njihovem prepričanju tekme ne bi smelo biti.

Vodstvo Olimpije se je silovito odzvalo in skušalo pojasniti ozadje zapleta in oprati svoje ime."S strani tekmovalnega sektorja NZS smo v soboto popoldan (dan pred tekmo) prejeli klic, da ima ŽNK MB Tabor pomisleke glede današnje tekme, ker naj bi imeli v ekipi igralko, ki naj bi bila pozitivna na Covid-19. Po telefonu in kasneje v dopisu smo jih
seznanili s stanjem v ekipi. Uro kasneje smo bili obveščeni, da je vodja tekmovanj odločil, da bo tekma po predvidenem delegiranju."

V nadaljevanju Ljubljančani dodatno pojasnjujejo:
"ŽNK Olimpija nikjer ni izjavila, da igralka cel teden ni bila v stiku z ekipo (tekma 9.kroga v nedeljo, 11.10.?). Nihče nas ni napotil na testiranje, zato je neresnica, da nismo hoteli na test. Do sobote, 17. 10. do 16.ure, nas nihče ni obvestil o kakršnihkoli zadržkih nasprotne ekipe in nihče se do danes na nas ni obrnil s predlogom oz. prošnjo za prestavitev. V dopisu NZS smo pustili odprte možnosti in prepustili odločitev njim. Nenazadnje bi za nas prestavitev pomenila, da bi bili na tekmi v novem terminu lahko v popolni postavi (bolezen, poškodbe, 2 rdeča kartona...). To ni prva okužba Covid-19 v ekipi v tej sezoni in kot tokrat smo vedno delovali v skladu z navodili NIJZ in NZS."

Značke: olimpija, maribor

Članki iz rubrike