ženska Dobra karma

Napoved Andreje Novak do 5. 11.: pretreslo nas bo ...

rimski kovanec, mark junij brut, julij cezar Svet24.si

Brutov kovanec, ki obeležuje Cezarjevo smrt, šel...

rogljicek kranj Reporter.si

»Za bruhat« in »represija« je besnel ...

koronavirus, test, montreal Svet24.si

Včeraj potrdili 1798 novih okužb, delež ...

bojana-beović Necenzurirano

Dr. Beović, kje so hitri testi in po kakšni ceni?

aphopis, asteroid Odkrito.si

Zemlji grozeči asteroid pospešuje, to pa ni dobro

ljubezen-po-domače Njena.si

Janez Rebrnik v resnici pogumen osvajalec

nu
nu
0 18.10.2020 19:24:17

SILOVIT ODGOVOR Olimpije na mariborske obtožbe o laganju! Ni res, da nismo ...

Zaplet s tekmo 10. kroga 1. SŽNL med ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Olimpija še ni končan. Oglasili so tudi iz ljubljanske ekipe.

O razlogih Mariborčank, ki niso želele igrati današnje tekme, in o obtožbah na račun ljubljanskega kluba smo že pisali. Da ne bi bile dodatno kaznovane, so Mariborčanke vendarle prišle na igrišče, a so z maskami na obrazih le stale in nemo spremljale, kako tekmice polnijo njihovo mrežo. Na koncu je bilo 12:0 za ŽNK Olimpijo.

A glavni zaplet se dogaja drugje. Iz štajerskega tabora so prišle ostre besede, po njihovih informacijah naj bi bila okužena igralka Olimpije še v četrtek v stiku s svojimi soigralkami. Po njihovem prepričanju tekme ne bi smelo biti.

Vodstvo Olimpije se je silovito odzvalo in skušalo pojasniti ozadje zapleta in oprati svoje ime."S strani tekmovalnega sektorja NZS smo v soboto popoldan (dan pred tekmo) prejeli klic, da ima ŽNK MB Tabor pomisleke glede današnje tekme, ker naj bi imeli v ekipi igralko, ki naj bi bila pozitivna na Covid-19. Po telefonu in kasneje v dopisu smo jih
seznanili s stanjem v ekipi. Uro kasneje smo bili obveščeni, da je vodja tekmovanj odločil, da bo tekma po predvidenem delegiranju."

V nadaljevanju Ljubljančani dodatno pojasnjujejo:
"ŽNK Olimpija nikjer ni izjavila, da igralka cel teden ni bila v stiku z ekipo (tekma 9.kroga v nedeljo, 11.10.?). Nihče nas ni napotil na testiranje, zato je neresnica, da nismo hoteli na test. Do sobote, 17. 10. do 16.ure, nas nihče ni obvestil o kakršnihkoli zadržkih nasprotne ekipe in nihče se do danes na nas ni obrnil s predlogom oz. prošnjo za prestavitev. V dopisu NZS smo pustili odprte možnosti in prepustili odločitev njim. Nenazadnje bi za nas prestavitev pomenila, da bi bili na tekmi v novem terminu lahko v popolni postavi (bolezen, poškodbe, 2 rdeča kartona...). To ni prva okužba Covid-19 v ekipi v tej sezoni in kot tokrat smo vedno delovali v skladu z navodili NIJZ in NZS."

Značke: olimpija, maribor

Članki iz rubrike