Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 23.08.2020 21:27:08

KORONAVIRUS znova udaril v SLOVENSKEM NOGOMETU, odziv NIJZ OSUPNE

Reuters
Nekateri so živeli v zmoti ob prepričanju, da se kaj takega ne more zgoditi.

Ker je NZS pred začetkom sezone obvezno testiranje na novi koronavirus odredila le za prvoligaše, so bili mnogi prepričani, da covid-19 na dogajanja v nižjih ligah ne bo imel vpliva. A dejstvo je, da so živeli v zmoti, tako so razmišljali utopisti. Popolnoma jasno je, da virus amaterske ravni ne bo obšel, ne more se ji izogniti, in zdaj se je okužba zgodila v ekipi iz četrtega kakovostnega razreda tekmovanja. V Hotizi, ki se pripravlja na začetek prvenstva v pomurski ligi. Pozitivna sta dva člana kluba iz občine Lendava, nakar je moralo na testiranje seveda celotno moštvo, vsi preostali testi so bili negativni.

Ali je bil virus uvožen iz Hrvaške, lahko le ugibamo, dejstvo pa je, da je Hotiza prejšnji konec tedna pri južnih sosedih odigrala prijateljsko preizkušnjo, z Međimurcem iz Dunjkovca se je razšla z izidom 3:3.

Sodeč po dozdajšnjih izkušnjah je bilo pričakovati, da bo NIJZ odredila karanteno za vso ekipo, vendar se to ni zgodilo. V izolaciji sta le okužena, kar bi bilo lahko nadvse pomembno v luči nadaljnjega dogajanja na prvoligaškem odru. Morda je to vzorčni primer, kako bi se lahko odgovorni v prihodnje odzivali na morebitne pozitivne teste v 1. SNL, kar bi utegnilo rešiti sezono oziroma bi lahko potekala vsaj kolikor toliko normalno.

A nekaj negotovosti vendarle obstaja. Nogometaši Hotize imajo namreč enotedensko prepoved skupnih treningov, hkrati morajo v klubu v tem času poskrbeti za razkuževanje slačilnic in ostalih prostor ter igralne površine. Kaj vse to pomeni za začetek prvenstva v pomurski ligi, ki je predviden za prihodnji konec tedna, naj bi bilo znano čez dan ali dva.

Članki iz rubrike