nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

gasilci stara vrhnika Svet24.si

V tragediji na avtocesti ugasnila tri življenja; ...

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

Alja Kapun Odkrito.si

Te nič ne briga!

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

rb
rb
0 23.08.2020 21:27:08

KORONAVIRUS znova udaril v SLOVENSKEM NOGOMETU, odziv NIJZ OSUPNE

Reuters
Nekateri so živeli v zmoti ob prepričanju, da se kaj takega ne more zgoditi.

Ker je NZS pred začetkom sezone obvezno testiranje na novi koronavirus odredila le za prvoligaše, so bili mnogi prepričani, da covid-19 na dogajanja v nižjih ligah ne bo imel vpliva. A dejstvo je, da so živeli v zmoti, tako so razmišljali utopisti. Popolnoma jasno je, da virus amaterske ravni ne bo obšel, ne more se ji izogniti, in zdaj se je okužba zgodila v ekipi iz četrtega kakovostnega razreda tekmovanja. V Hotizi, ki se pripravlja na začetek prvenstva v pomurski ligi. Pozitivna sta dva člana kluba iz občine Lendava, nakar je moralo na testiranje seveda celotno moštvo, vsi preostali testi so bili negativni.

Ali je bil virus uvožen iz Hrvaške, lahko le ugibamo, dejstvo pa je, da je Hotiza prejšnji konec tedna pri južnih sosedih odigrala prijateljsko preizkušnjo, z Međimurcem iz Dunjkovca se je razšla z izidom 3:3.

Sodeč po dozdajšnjih izkušnjah je bilo pričakovati, da bo NIJZ odredila karanteno za vso ekipo, vendar se to ni zgodilo. V izolaciji sta le okužena, kar bi bilo lahko nadvse pomembno v luči nadaljnjega dogajanja na prvoligaškem odru. Morda je to vzorčni primer, kako bi se lahko odgovorni v prihodnje odzivali na morebitne pozitivne teste v 1. SNL, kar bi utegnilo rešiti sezono oziroma bi lahko potekala vsaj kolikor toliko normalno.

A nekaj negotovosti vendarle obstaja. Nogometaši Hotize imajo namreč enotedensko prepoved skupnih treningov, hkrati morajo v klubu v tem času poskrbeti za razkuževanje slačilnic in ostalih prostor ter igralne površine. Kaj vse to pomeni za začetek prvenstva v pomurski ligi, ki je predviden za prihodnji konec tedna, naj bi bilo znano čez dan ali dva.

Članki iz rubrike