venera Dobra karma

Tedenski horoskop: lahko si spremenite usodo, če ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

nu
nu
0 18.07.2020 11:22:35

V Sloveniji KRADLA NOGOMETNIM KLUBOM, zdaj sta stopila pred SODNIKA ...

Andrej Bedek/Vestnik
Nepridiprava zaradi vsaj 15 vlomov morata za zapahe.

Na Okrožnem sodišču Murska Sobota sta potekala predobravnavni narok in narok za izrek kazenske sankcije proti 42-letnemu Darjanu Boroviču in 40-letnemu Miru Titanu, oba sta iz Kroga, poroča Vestnika. Obtožena sta bila, da sta od avgusta lani do maja letos izvršila vsaj 15 vlomov na območju Policijske uprave (PU) Murska Sobota. Med drugimi sta iz očitkov, ki jih je proti obema zastopala državna tožilka Jana Rogan, iz prostorov NK Veržej ukradla za okoli 7000 evrov orodja, vlomila pa sta tudi v prostore NK Rakičan, kjer sta 30. aprila ukradla vrtno traktorsko kosilnico, puhalnik in škropilnico, vendar so ju med begom presenetili in ujeli policisti, dodaja spletna stran pomurskega tednika.

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so še isti dan opravili hišno preiskavo in v garaži enega od storilcev našli še več ukradenega orodja. Preiskovalni sodnik je zaradi ponovitvene nevarnosti nato za oba odredil pripor, od tam sta danes tudi prišla na sodišče.

Borovič in Titan sta se pred sodnikom Stanislavom Jugom, ki je vodil predobravnavni narok in narok za izrek kazenske sankcije, pokesala. Vlome sta obžalovala in obljubila, da več ne bosta stopila na kriva pota. Z Roganovo sta dosegla dogovor o priznanju krivde, po katerem je Titan dobil kazen 12 mesecev zapora, Borovič pa 16. Sodnik Jug je na naroku za izrek kazenske sankcije pritrdil tožilskemu sporazumu.

Članki iz rubrike