nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

nastja-gabor Odkrito.si

Nastja Gabor našla življenjskega sopotnika v ...

Ajla Džafić in Nuša Maloprav Njena.si

Vrtnice in vino: Komentatorkama gre sanjski Gregor...

nu
nu
0 18.07.2020 11:22:35

V Sloveniji KRADLA NOGOMETNIM KLUBOM, zdaj sta stopila pred SODNIKA ...

Andrej Bedek/Vestnik
Nepridiprava zaradi vsaj 15 vlomov morata za zapahe.

Na Okrožnem sodišču Murska Sobota sta potekala predobravnavni narok in narok za izrek kazenske sankcije proti 42-letnemu Darjanu Boroviču in 40-letnemu Miru Titanu, oba sta iz Kroga, poroča Vestnika. Obtožena sta bila, da sta od avgusta lani do maja letos izvršila vsaj 15 vlomov na območju Policijske uprave (PU) Murska Sobota. Med drugimi sta iz očitkov, ki jih je proti obema zastopala državna tožilka Jana Rogan, iz prostorov NK Veržej ukradla za okoli 7000 evrov orodja, vlomila pa sta tudi v prostore NK Rakičan, kjer sta 30. aprila ukradla vrtno traktorsko kosilnico, puhalnik in škropilnico, vendar so ju med begom presenetili in ujeli policisti, dodaja spletna stran pomurskega tednika.

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so še isti dan opravili hišno preiskavo in v garaži enega od storilcev našli še več ukradenega orodja. Preiskovalni sodnik je zaradi ponovitvene nevarnosti nato za oba odredil pripor, od tam sta danes tudi prišla na sodišče.

Borovič in Titan sta se pred sodnikom Stanislavom Jugom, ki je vodil predobravnavni narok in narok za izrek kazenske sankcije, pokesala. Vlome sta obžalovala in obljubila, da več ne bosta stopila na kriva pota. Z Roganovo sta dosegla dogovor o priznanju krivde, po katerem je Titan dobil kazen 12 mesecev zapora, Borovič pa 16. Sodnik Jug je na naroku za izrek kazenske sankcije pritrdil tožilskemu sporazumu.

Članki iz rubrike