Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 10.06.2020 17:28:07

Podpredsednik NZS spregovoril o TRAGEDIJI na nogometnem igrišču v Prekmurju! TAKOLE se je zahvalil pogumnemu ROMU!

m24.si
Slovenijo je včeraj pretresla novica o ropu v Cankovi in poznejšem samomoru povzročitelja kaznivega dejanja na nogometnem igrišču.

Kot so danes razkrili murskosoboški policisti, je bil storilec ropa, ki si je pozneje sodil sam, policist. "Na kraju je bilo s preverjanjem ugotovljeno, da je storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota. Prav tako je bila na kraju zavarovana pištola, zato smo o tem takoj obvestili posebni oddelek SDT, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili," so zapisali na PU Murska Sobota.

Večer je medtem razkril več podrobnosti čisto prave kriminalke. Domačini so menda bili priča prizoru, ko je ropar stekel iz bančne poslovalnice, vsi so obstali, razen enega, ki je stekel za roparjem in se na nogometnem igrišču zapletel v boj z njim. "Pogumni občan se je herojsko pognal za storilcem. Tekla sta kakšen kilometer, ko so se zaslišali trije streli, potem še četrti, takrat je ropar obležal," je za Siol dejal župan Cankove Danilo Kacijan, sicer podpredsednik NZS. "Poudaril bi, da je pogumni občan Rom. Zasluži si več kot samo priznanje. Lahko bi plačal z življenjem, ne nazadnje ga je ropar poškodoval – s pištolo po glavi," je nadaljeval župan, ki o storilcu takrat še ni vedel ničesar. Menil pa je bil, da ni občan Cankove: "Veste, to je bil zelo neobičajen rop. Sredi belega dne, ob bencinski črpalki. Najbrž se je storilec znašel v hudi finančni stiski. Po dejanju, ko ga je naš občan dohitel, ropar pa ga je udaril s pištolo in sprožil več strelov, pa je, očitno v hudi psihični stiski, storil, kar je, in si vzel življenje."

Članki iz rubrike