Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 05.05.2019 09:18:23

Vrhunec tedna?! Maribor prihaja po ligo prvakov, a tam čaka ga PEKLENSKI BOJ!

Grega Wernig
Mladinske in kadetske ekipe v prvoligaškem tekmovanju ta konec tedna čakajo tekme 23. prvenstvenega kroga.

V središču pozornosti bosta vsekakor obračuna vodilnih ekip, ob Kamniški Bistrici bodo merili moči upi Domžal in Maribora. Točno opoldne bo glavni sodnik Blaž Medvešček označil začetek dvoboja selekcij U-17, dve uri pozneje pa bo Andraž Stojanoski na igrišče popeljal zasedbi do 19. leta starosti.

Na enem mestu bo torej mogoče videti številne talente, saj lestvica razkriva, da gre za moštvi, ki od drugih vsaj malce odstopata. V mladinski konkurenci imajo rumeni tri točke več od vijoličastih in s tem lepo priložnost, da si na domačem terenu tako rekoč že zagotovijo naslov prvaka, to pa bodo njihovi tekmeci kajpada poskušali preprečiti. Pri kadetih so v prednosti Štajerci; ob tekmi manj – čaka jih še zaostala preizkušnja s Krčani – imajo točko prednosti pred Domžalčani.



»Zagotovo se srečanja z Mariborom izjemno veselimo. Gre za obračun ekip, ki sta na vrhu mladinske lige, zato oboje vsekakor čaka težka naloga. Resda tekma prihaja izjemno hitro po zadnjem obračunu s Triglavom, medtem ko je bil naš tekmec tokrat prost. A prepričan sem, da naporen ritem ne bo vplival na pripravo ali motiv. Prav nasprotno, saj se zavedamo zahtevnosti dvoboja, zato motivacija ni vprašljiva,« je povedal Tamar Svetlin, možno orožje domžalske mladinske zasedbe, ki se že lahko pohvali z debijem v 1. SNL.

Tekmi sta nadvse pomembni tudi za skupno lestvico, saj si klub, ki v seštevku mladinskega in kadetskega tekmovanja osvoji največ točk, zagotovi uvrstitev v ligo prvakov za mlade.

Značke: maribor, domžale

Članki iz rubrike