ženska vesolje Dobra karma

Sade sati prinaša težavne čase, a se ga ni ...

damjana golavsek Svet24.si

Znani o ... bonih za dopust

B60K5200 Reporter.si

Kliči šefa Udbe na pogovor! Rado Pezdir ...

reportaža Svet24.si

Obisk romskega naselja Brezje pri Novem mestu: Kot...

20200303-00993137 Necenzurirano

Državno podjetje zaposlilo soprogo poslanca SDS

96258281_137418234560540_3818889268535166282_n Odkrito.si

Jelena Karleuša: »V živo sem še lepša!«

miha in pia Njena.si

Čuk Miha spregovoril o poroki

rb
rb
0 19.04.2019 08:42:08

MIRAN SREBRNIČ: Kaj si mislijo, me NE ZANIMA! Spomini SO LEPI, ampak ...

www.alesfevzer.com
Legenda štirikratnih prvakov začela novo zgodbo.

’Večni’ strateg Gorice se je lotil novega izziva in hkrati prvega zunaj slovenskega Las Vegasa. Prvič v dozdajšnji karieri – tako igralski, kot trenerski – se je na treninge prisiljen voziti dlje kot zgolj nekaj minut. Za prihod na delovno mesto potrebuje slabo uro, toda prej ali slej se je moralo zgoditi tudi to. "Ah, na to nisem niti pomislil, glede tega res ni nobenega problema. Kdaj pa kdaj, ko sta na sporedu dva treninga, prespim tudi v Kopru," je pojasnil Miran Srebrnič, ki je novo poglavje začel s prepričljivo zmago v Vipavi.

Marsikdo mu očita, da je morda storil prevelik korak nazaj. "S tem, kaj si mislijo drugi, se ne obremenjujem. Imel sem tudi nekatere druge možnosti, ampak navsezadnje je Koper velik klub z zelo bogato tradicijo, ki ne skriva ambicij, da bi se vrnil na nekdanjo raven. Pritegnil me je zanimiv projekt in nemudoma sem se lahko prepričal o tistem, kar sem do zdaj poslušal. Organizacijski ustroj kluba je na profesionalni ravni. Celo do te mere, da sem nad vsem skupaj kar malce presenečen; razmere za delo so izjemne."

Če je imel prvoligaško sceno v malem prstu, je s tretjeligaško nekoliko drugače, zato so uvodni dnevi nadvse pomembni. "Mislim, da je zdajšnje obdobje celo najzahtevnejše. Ekipe vendarle še ne poznam najbolje in dejstvo je, da moram čim prej spoznati sposobnosti vsakega igralca in njihove značajske lastnosti, da bi lahko potem iz vsakega izvlekel najboljše," je povedal Miran Srebrnič.

Ni jih malo, ki menijo, da bo svoj posel v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja opravljal z levo roko, mogoče celo podcenjevalno. "Kje pa, kakšno podcenjevanje neki! Niti po naključju. Zavihal sem rokave, delo opravljam profesionalno. Drugače pač ne gre. Prav v nobeni ligi ni lahko osvojiti prvega mesta, poleg tega so klubski cilji kristalno jasni. In storiti moramo vse, da bi jih uresničili, to pa bo mogoče le z nadvse zavzetim in kakovostnim delom," je poudaril 49-letni strokovnjak.

Kakopak nas je zanimal komentar dosežkov njegovega (nekdanjega) kluba, kjer je njegov naslednik že postal nekdanji, toda ostalo je pri poskusu: "Seveda spremljam rezultate in jih bom tudi v prihodnje, toda to je vse. Osredotočen moram biti na svojo prihodnost. Kar je bilo, je bilo; spomini so seveda lepi, toda z mislimi sem le pri delu v Kopru."

Članki iz rubrike