stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
0 19.04.2019 08:42:08

MIRAN SREBRNIČ: Kaj si mislijo, me NE ZANIMA! Spomini SO LEPI, ampak ...

www.alesfevzer.com
Legenda štirikratnih prvakov začela novo zgodbo.

’Večni’ strateg Gorice se je lotil novega izziva in hkrati prvega zunaj slovenskega Las Vegasa. Prvič v dozdajšnji karieri – tako igralski, kot trenerski – se je na treninge prisiljen voziti dlje kot zgolj nekaj minut. Za prihod na delovno mesto potrebuje slabo uro, toda prej ali slej se je moralo zgoditi tudi to. "Ah, na to nisem niti pomislil, glede tega res ni nobenega problema. Kdaj pa kdaj, ko sta na sporedu dva treninga, prespim tudi v Kopru," je pojasnil Miran Srebrnič, ki je novo poglavje začel s prepričljivo zmago v Vipavi.

Marsikdo mu očita, da je morda storil prevelik korak nazaj. "S tem, kaj si mislijo drugi, se ne obremenjujem. Imel sem tudi nekatere druge možnosti, ampak navsezadnje je Koper velik klub z zelo bogato tradicijo, ki ne skriva ambicij, da bi se vrnil na nekdanjo raven. Pritegnil me je zanimiv projekt in nemudoma sem se lahko prepričal o tistem, kar sem do zdaj poslušal. Organizacijski ustroj kluba je na profesionalni ravni. Celo do te mere, da sem nad vsem skupaj kar malce presenečen; razmere za delo so izjemne."

Če je imel prvoligaško sceno v malem prstu, je s tretjeligaško nekoliko drugače, zato so uvodni dnevi nadvse pomembni. "Mislim, da je zdajšnje obdobje celo najzahtevnejše. Ekipe vendarle še ne poznam najbolje in dejstvo je, da moram čim prej spoznati sposobnosti vsakega igralca in njihove značajske lastnosti, da bi lahko potem iz vsakega izvlekel najboljše," je povedal Miran Srebrnič.

Ni jih malo, ki menijo, da bo svoj posel v tretjem kakovostnem razredu tekmovanja opravljal z levo roko, mogoče celo podcenjevalno. "Kje pa, kakšno podcenjevanje neki! Niti po naključju. Zavihal sem rokave, delo opravljam profesionalno. Drugače pač ne gre. Prav v nobeni ligi ni lahko osvojiti prvega mesta, poleg tega so klubski cilji kristalno jasni. In storiti moramo vse, da bi jih uresničili, to pa bo mogoče le z nadvse zavzetim in kakovostnim delom," je poudaril 49-letni strokovnjak.

Kakopak nas je zanimal komentar dosežkov njegovega (nekdanjega) kluba, kjer je njegov naslednik že postal nekdanji, toda ostalo je pri poskusu: "Seveda spremljam rezultate in jih bom tudi v prihodnje, toda to je vse. Osredotočen moram biti na svojo prihodnost. Kar je bilo, je bilo; spomini so seveda lepi, toda z mislimi sem le pri delu v Kopru."

Članki iz rubrike