stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
0 01.02.2019 16:15:41

Kako HUDE so težave v 2. SNL, kaj se bo zgodilo? In kaj pravi TEKMOVALNI PRAVILNIK NZS ...

M24.SI
Kakšna bo podoba drugoligaške druščine v spomladanskem nadaljevanju prvenstva? To je vse bolj vznemirljivo vprašanje v slovenskih nogometnih krogih, ki je posledica namigovanj, da naj bi bile razmere v Ankaranu Postojni vse prej kot obetavne. Oziroma tako hude, da bojda ni izključen scenarij, po katerem Primorci ne bi več pritekli na igrišče.

Prvenstvo v drugem kakovostnem razredu tekmovanja na sončni strani Alp se bo nadaljevalo 10. marca, ekipe so že v ritmu priprav, toda vse vendarle še niso prižgale motorjev. Časa je resda še nekaj, toda skrb vzbujajoče je spoznanje, da boste v teh dneh težko našli junaka, ki bi vam lahko razkril, kaj se dogaja z Ankaranom Postojno. Kaj se dogaja s klubom, ki je še v prejšnji sezoni tekmoval med elito?

Vprašanj je veliko, odgovorov za zdaj zelo malo oziroma, bolj natančno, v tem trenutku jih ni, glavni igralci zgodbe so se zavili v molk. Predsednik kluba Sebastjan Dvojmoč je že lep čas nedosegljiv, iz trenerja Vlada Badžima je nemogoče karkoli izvleči. "Pogovarjali se bomo, ko bomo začeli delati," je bilo vse, kar je bil pripravljen povedati ob srečanju na nedavnem trenerskem seminarju v Portorožu. Za zdaj ni spregovoril, tudi včeraj je njegov mobilni telefon zvonil v prazno, kar daje slutiti, da stanje ni takšno, kot bi si prekaljeni strokovnjak želel. Niti približno takšno, po mnenju marsikoga si je mogoče na ta način razlagati tudi vrnitev njegovega sina Luke na Bonifiko.

Dejstvo je, da so bile razmere že v končnici jesenskega dela sezone vsaj malce kaotične. Kar nekaj igralcev je dvignilo sidro že pred zimskim oddihom, zato so na pomoč priskočili nekateri fantje iz Postojne, ki se po združitvi uradno sicer imenuje Ankaran Postojna B in (klavrno) tekmuje v primorski ligi. Zlasti zadnja dva lanska rezultata sta bila temu primerna; zadnjeuvrščene Brežice so zmagale s 5:0, Fužinar je bil boljši s 3:0.

badzim gw
Grega Wernig

Skupaj so Vlado Badžim in njegovi varovanci na 17 preizkušnjah petkrat okusili slast popolnega uspeha, petkrat so se s tekmeci razšli z neodločenim izidom, sedemkrat so ostali praznih rok, kar je zadostovalo za 10. mesto na lestvici. Toda po zadnji tekmi so se vsi po vrsti razbežali vsak na svojo stran in menda obstaja »utemeljen sum«, da se ne bodo več zbrali. V zasedbi iz prvega dela gotovo ne več, pravo vprašanje pa je, ali se bodo sploh še zbrali. Informacije, ki so nam prišle na uho, žal niso v čast slovenskemu klubskemu nogometu. Igralcev, da bi vsaj začeli priprave, je premalo, denarja primanjkuje, dolgovi se še naprej kopičijo. Izvedeli smo, da naj Ankaran Postojna ne bi poravnala svojih obveznosti do Športne zveze Postojna za uporabo stadiona, prav tako so se menda pod nosom obrisali v dijaškem domu v jamskem mestu, v katerem so bivali in se prehranjevali mnogi igralci.

O tem, kaj naj bi se dogajalo v prihodnje, lahko ob molku najbolj vpletenih zgolj ugibamo, že nekaj časa pa je nemogoče preslišati namigovanja, da bi se lahko zgodilo, da bo 2. SNL v nadaljevanju sezone le še liga 15. To bi seveda pomenilo izstop Ankarana Postojne iz tekmovanja, regularnost katerega bi bila v tem primeru ogrožena.

In kaj bi to pomenilo za podobo lestvice? "Če ekipa preneha tekmovati po končani jesenski sezoni, vendar pred prvim krogom pomladanske sezone, se do tedaj doseženi rezultati priznajo," pravi 54. člen Tekmovalnega pravilnika Nogometne zveze Slovenije.

Članki iz rubrike