Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
0 21.09.2018 16:40:07

SIMON SEŠLAR o zamenjavi: Seveda sem PRESENEČEN! Mislim, da ni bilo PRAVEGA RAZLOGA ...

Drago Wernig - TAKA
Nekdanji trener Drave je spregovoril o odločitvi vodilnih mož ptujskega kluba.

V preteklih dneh je odmevala odločitev vodilnih mož Drave o zamenjavi na trenerski klopi. Kurenti so na visokem drugem mestu na lestvici, izhodišče pred nadaljevanjem sezone je torej obetavno, toda očitno ne dovolj, da bi položaj Simona Sešlarja ostal varen. V najstarejšem slovenskem mestu so se po porazu z Ilirijo z nekdanjim reprezentantom dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja, ki je trajalo nekaj več kot dve leti, in presenetljivo ustoličili Nikolo Jaroša. Gre za 40-letnega hrvaškega strokovnjaka iz Varaždina, ki že 11 let živi na Ptuju in je pri Dravi deloval v prvoligaških časih, ko je bil pomočnik Dražena Beska, nakar sta se skupaj preselila na Malto. Tudi na sredozemskem otoku je bil njegova desna roka, pri Birkirkari pa je po odhodu šefa dočakal priložnost in se prvič preizkusil v vlogi prvega trenerja. Zdaj bo torej poskušal cilje uresničevati z Dravo, debi na vroči klopi pa ga čaka v ponedeljek, ko bodo na ptujskem stadionu, ki bo ob koncu tedna gostil atletski miting, gostovale Radomlje.

Seveda nas je zanimal komentar zdaj že nekdanjega trenerja Drave. "Priznam, da je takšen razplet zame presenečenje, a v nogometu se dogajajo tudi takšne stvari. Prepričan sem, da smo delali okej, rezultati so bili po mojem mnenju v redu. Z ekipo sem delal dobri dve leti in imel na Ptuju to, kar si vsak trener lahko le želi. Imel sem mir in pravšnjo podporo kluba, odgovorni pa so se zdaj pač odločili, da je čas za spremembo. Da bodo poskusili z nekom drugim, ki bo določene stvari morda lahko uresničil, čeprav smo bili tudi mi na dobri poti. Jasno je, kdo odloča, in glede tega ni nič spornega. Vesel sem, da sem delal s skupino ambicioznih igralcev, s katerimi sem lahko dosegel marsikaj, kar sem si zamislil. Ljudje v klubu so mi ob tem stali ob strani, glede tega se zares ne morem pritoževati. Zato smo tudi bili dokaj uspešni. Užival sem v svojem delu in vsem se lahko le zahvalim za lepo obdobje, ki sem ga preživel na Ptuju," je pripovedoval Simon Sešlar.

Njegov glas je bil presenetljivo miren. Roko na srce, pričakovali smo, da bo jeza kar bruhala iz njega. "Drži, da sem presenečen, ker ne vidim pravega razloga za takšno odločitev, razočaran pa nikakor. Še enkrat bom ponovil, da si tega, kar sem imel na Ptuju, želi vsak trener. To si želim povsod, kjer bom delal v prihodnje," je še povedal nekdanji slovenski reprezentant.

Značke: simon-sešlar, drava

Članki iz rubrike