Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
4 30.05.2018 22:12:06

VELIKO SLAVJE V LJUBLJANI! Po 25 letih spet zelena dvojna krona

alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so zmagovalci pokala Slovenije, potem ko so v finalu v Stožicah premagali Aluminij iz Kidričevega s 6:1 (2:0).

Ljubljančani so državnemu naslovu pričakovano dodali še pokalnega ter prišli do dvojne lovorike in prve pokalne v dobi "nove" Olimpije. Potem ko so dobili vse štiri medsebojne tekme v ligaški sezoni, so bili v vlogi favorita proti Aluminiju in vlogo tudi upravičili.

Tako Kidričani ne bodo igrali v kvalifikacijah evropske lige, po porazu so mesto "prepustili" velenjskemu Rudarju. Olimpija, ob njej in Rudarju bosta v Evropi igrala še Maribor in Domžale, je sicer do finala - v pokalu je skupno igralo kar 198 klubov - izločila Radomlje, Maribor in Celje, Aluminij, ki je igral v svojem drugem pokalnem finalu, pa Beltince, Jadran Dekane, Krko in Gorico.

Ljubljančani so od začetka prevzeli pobudo in po dveh ne posebej nevarnih strelih Roka Kronavetra (in enem Ibrahima Mensaha na drugi strani) povedli v 18. minuti, ko je po podaji Ricarda Alvesa z leve strani Leon Benko žogo spretno preusmeril za hrbet Matije Kovačića.

Tudi v nadaljevanju so gledalci spremljali bolj ali manj enosmerni promet proti vratom Aluminija in Ljubljančani so prednost podvojili v 35. minuti, ko je po desni strani v kazenski prostor prodrl Stefan Savić, žogo oddal v sredino do Kronavetra, ki jo je po tleh spravil v mrežo za 2:0. V 42. minuti je imel Benko še eno lepo priložnost, a žogo poslal malce mimo vrat.

V uvodu drugega polčasa so Kidričani znižali zaostanek, potem ko je odbito žogo Aljaža Ivačiča v mrežo iz bližine pospravil Francesco Tahiraj. Že v 58. minuti pa so izbranci Igorja Bišćana znova ušli na dva zadetka razlike, ko je iz bližine še drugič na tekmi zadel Benko, ko je poslal žogo pod prečko.



V 61. minuti je od daleč sprožil Danijel Miškić, a bil malce premalo natančen, zato pa je bil natančnejši Ricardo Alves v 66. minuti, ko je zadel za 4:1 s strelom malce zunaj kazenskega prostora. Le dve minuti pozneje je Mario Jurčević na drugi strani prišel do strela iz bližine, v zadnjem trenutku pa ga je blokiral Mitch Apau.

V 72. minuti je pri Olimpiji poskusil Abass Issah z roba kazenskega prostora, a neuspešno, tako kot malce zatem na drugi strani Tahiraj. V 78. minuti je iz bližine prav tako neuspešno poskusil Mensah, dve minuti pozneje pa je na 5:1 povišal Goran Brkić z natančnim strelom z roba kazenskega prostora. V 84. minuti je piko na i visoki zmagi, najvišji v finalih pokala, postavil Issah, ko je po lepi globinski podaji sam prišel pred Kovačića.

ALUMINIJ - OLIMPIJA 1:6 (0:2)

Ljubljana - Stadion Stožice, gledalcev 7000, sodniki: Žnidaršič, Žunič (oba Kranj) in Vidali (Gračišče).
Strelci: 0:1 Benko (18.), 0:2 Kronaveter (35.), 1:2 Tahiraj (50.), 1:3 Benko (58.), 1:4 Alves (66.), 1:5 Brkić (80.), 1:6 Issah (84.).
Aluminij: Kovačić, Petrovič, Jurčević, Ploj (od 46. Rogina), Horvat, I. Mensah (od 79. Nunić), Tahiraj, Jakšić, Martinović, Zeba, Krajnc.
Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Uremović, Štiglec, Miškić, Čanađija, Kronaveter (od 62. Kapun), Alves (od 69. Brkić), Savić, Benko (od 63. Issah).
Rumena kartona: Jakšić; Brkić.
Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, pokal

Članki iz rubrike