900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
4 22.05.2018 14:41:54

Je finale pokala NZS OGROŽEN? Grožnja z BOJKOTOM! Zato nas NE BO v Ljubljano!

Nikola Miljković
Sklepno dejanje nogometne sezone bi utegnilo biti pokvarjeno.

Strasti v Prekmurju so še naprej razvnete. Kot smo že poročali, v Beltincih po zadnji tekmi ženskega prvenstva ne skrivajo ogorčenja ob prepričanju, da so sodniki njihovo ekipo v obračunu z Olimpijo močno oškodovali. Seveda je prevladovalo prepričanje, da se bodo na ravnici po nekaj prespanih nočeh ohladili, a se to ni zgodilo. Še več, predsednik kluba Branko Gros razkriva, da ne izključuje možnosti, da dekleta 30. maja ne bodo odpotovala na finale pokalnega tekmovanja v Ljubljano, kjer bi se morale za lovoriko udariti z Radomljankami.

V nadaljevanju objavljamo odprto pismo prvega noža ŽNK Telemach GMT Beltinci Branka Grosa. 

"Glede na dogodke na tekmi 20. kroga SŽNL ŽNK Olimpija - ŽNK Telemach GMT Beltinci, kjer smo že tretjič spomladi bili grobo oškodovani s strani sodnikov (11. marca ŽNK Olimpija - ŽNK Telemach Teleing; 15. aprila. ŽNK Radomlje - ŽNK Telemach GMT Beltinci) z odločitvami, ki so vplivale na končni rezultat in končno lestvico SŽNL v TL 2017/18 in na sam razpored tekem v končnici (domače in gostujoče tekme), je vprašljiva regularnost prvenstva, poleg tega nam je bila povzročena tudi velika materialna škoda, saj domače tekme z ŽNK Olimpijo in ŽNK Radomlje imajo tudi precejšnji finančni učinek. Vse to pa so nam sodniki s svojimi napačnimi odločitvami - namernimi ali nenamernimi - preprečili. Ker je splošna ocena v klubu, da smo NZS ali še komu drugemu v ozadju očitno zelo v napoto in se našim dekletom onemogočajo športni dosežki,ki si jih zaslužijo s svojim trdim delom. Čeprav je klub vzgojil veliko igralk - reprezentantk -, ki z veseljem nastopajo za državne reprezentance in prispevajo k njihovim dobrim rezultatom, bo IO ŽNK Telemach GMT Beltinci v četrtek (24. maja.2018) odločal o tem, če bomo glede na navedena dogajanja nastopili na prihajajoči tekmi finala pokalnega tekmovanja.

Mnogokrat sem izpostavil, da je potrebno na medsebojne tekme SŽNL, ko med seboj igrajo ŽNK Olimpija, ŽNK Radomlje in ŽNK Pomurje Beltinci, glede na kvaliteto ekip in pomembnost tekem delegirati kvalitetne in nevtralne sodniške trojke. Na sestanku s klubi ženskega nogometa dne 13. marca 2018 v NNC Brdu je predsednik NZS Radenko Mijatović to tudi obljubil, ampak v tej smeri nihče ne naredi ničesar. Smešno in žalostno obenem je bilo na tekmi 11. marca 2018 v Ljubljani, ko glavna sodnica Aleksandra Česen v drugem polčasu več ni želela soditi, češ, da ji iz nosu teče kri, na igrišču pa jo je zamenjal prvi pomočnik, ki več kot očitno ne bi bil sposoben voditi niti manj zahtevne preizkušnje, kot je bila omenjena. Na tekmi je bil verjetno ‘naključno’ mednarodni sodnik Rade Obrenović, ki je bržčas po ‘naključju’ imel s seboj sodniško opremo in je v drugem polčasu vskočil kot prvi pomočnik. Trojka je v drugem delu s svojimi odločitvami grobo oškodovala ŽNK Pomurje Beltinci.

Na tekmi 15. aprila .2018 je sodnik Stojanoski sicer tekmo dobro vodil, vendar nas je oškodoval za očitno enajstmetrovko, kar mi je potrdil tudi kontrolor sojenja pred tekmo SŽNL v Radomljah dne 13. maja 2018 g. Dobrun. A kaj nam to priznanje sploh pomaga, saj bi nam zmaga na tej tekmi prinesla prvo mesto v končnici in ugoden razpored, ki bi pomenil domači tekmi z ŽNK Olimpijo in ŽNK Radomljami.

Kar zadeva zadnjo tekmo v Ljubljani, pa pozivamo odgovorne, da glede na obupno sojenje glavnega sodnika Bubka, ki je s svojimi odločitvami vplival na končni rezultat, odgovorijo, zakaj je bila zamenjana izkušena sodniška trojka z glavnim sodnikom Gornjakom na čelu, ki je bila prvotno delegirana za dvoboj ŽNK Olimpija - ŽNK Telemach GMT Beltinci. Naknadno se je zgodila sprememba in delegirana je bila sodnišla trokla z Alenom Bubkom na čelu, ki je hote ali nehote zrežiral tekmo. Pa še zanimivost: sodnik Gornjak je bil premešćen na tekmo 3. SNL - vzhod Polana - Bogojina, ki ni odločala o ničemer in je bila za vsakega bežnega spremljevalca tretjeligaškega tekmovanja zaradi velike kakovostne razlike ekip zelo nezahtevna. Pa še rezult te tako pomebne tekme: 7:2 za Polano. Zdaj pa se človeku naj ne porajajo dvomi, a ne?

Upravičeno pričakujemo, da odgovorni stopite pred razočarane igralke in njihove starše, jim pogledate v oči in se jim opravičite za povzročene travme, ki jih te dni preživljajo, če res delujete pošteno in v interesu razvoja nogometa, kar za žensko ligo v TL 2017/18 ne moremo reči.

Prav tako do četrtka (24. maja) upravičeno pričakujemo ponudbo NZS za pokrivanje stroškov in višino nagrade za nastop v finalu. Finalista sta ekipi, brez katerih ne bi bilo mlajših reprezentanc, zato si upravičeno zaslužita prmerno nagrado za uvrstitev v finale, ker v klubu ne potrebujemo novih stroškov, če so sodniki, NZS ali ZNSS mogoče že vnaprej določili zmagovalca pokala.

Vsekakor pa pred našo odločitvijo o nastopu v finalu pokala pričakujemo zagotovilo o sodniški trojki, ki bo svoje delo opravila pošteno in ne bo vplivala na rezultat ter našim mladim igralkam (povprečna starost ekipe je nekaj čez 17 let starosti) povzročala nove travme in jih pahnila v izgubo volje do ukvarjanja z nogometom.

Od odgovornih v imenu igralk ŽNK Telemach GMT Beltinci, strokovni sodelavcev, tehničnega osebja kluba, sponzorjev in staršev pričakujemo ustrezen in odgovorno ravnanje v izpostavljenih zadevah."

Branko Gros, predsednik ŽNK Pomurje Beltinci

Članki iz rubrike