stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ro
ro
0 10.05.2018 11:49:21

PRI 40 LETIH! Tega, kar namerava NASTJA ČEH, si ni drznil napovedati NIHČE!

Martin Metelko
Ptujčani bodo v končnici sezone morda dobili nepričakovano okrepitev.

Ko si je na tekmi 24. kroga proti Rogaški poškodoval stopalnico na levi nogi, je bilo bolj ali manj jasno, da se je za Nastjo Čeha sezona že končala. Iz preprostega razloga, ker je prevladovalo mnenje, da bi se lahko okrevanje zavleklo tudi dva meseca. "Drži, zdravniki so rekli, da bom potreboval od šest do osem tednov, preden bom spet pripravljen na največje napore," je potrdil kapetan Drave, ki pa se je očitno odločil kljubovati takšnim napovedim.

Le tri tedne po dvoboju z zasedbo iz steklarskega mesta se je namreč spet znašel v uradnem zapisniku, na nedeljskem gostovanju v Sežani je sedel na klopi. »Le zato, da sem zapolnil prazno mesto. Da bi igral, ni bilo nikakršnih možnosti,« je pojasnil Nastja Čeh in dodal: "Toda ..." Toda kaj? "Okrevanje odlično napreduje in obstaja precejšnja verjetnost, da bom v končnici prvenstva vendarle še zaigral," je z odgovorom osupnil nekdanji slovenski reprezentant.

Kakopak smo želeli dodatna pojasnila. "Zdravniki so rekli, kar so rekli, vendar počnem vse, res vse, kar je v mojih močeh, da bi vsaj še na kakšni tekmi lahko pomagal ekipi v boju za drugo mesto na lestvici. Pustimo se presenetiti. Pred nami je pomembno obdobje, gre za resne stvari, potreben je vsak posameznik. Dvakrat na dan obiskujem terapije, ob pomoči katerih se stanje nenehno izboljšuje. Tečem že lahko, zdaj me čaka naslednje slikanje, ki bo razkrilo, kakšno je dejansko stanje. Imam dober občutek, moja želja po vrnitvi na igrišče je neizmerna in verjamem, da mi bo uspelo," je z veliko vneme pripovedoval Nastja Čeh.

Drava bo v nedeljo gostila Veržej, toda alfa in omega Ptujčanov za spopad s Prleki zelo verjetno še ne bo nared, zato pa veliko višje kotirajo delnice za nastop v predzadnjem krogu v Fazaneriji. "Prepričan sem, da si bo Mura proti Taboru dokončno zagotovila prvoligaško vstopnico in da bodo potem sledili dnevi slavja, ki bi lahko vplivali na podobo Sobočanov v našem medsebojnem dvoboju. A na to se seveda ne smemo ozirati, v prvi vrsti moramo biti osredotočeni nase, na našo izvedbo na igrišču. Na preostalih dveh domačih preizkušnjah moramo osvojiti ves izkupiček, v Murski Soboti pa … Prizadevali si bomo, da bi bili uspešni, hkrati pa se zavedamo zahtevnosti položaja in spoznanja, da moramo osvojiti točko več kot Nafta," je povedal 40-letni Ptujčan.

Drava in Nafta sta v tem trenutku sicer točkovno izenačeni, vendar imajo Lendavčani za odtenek boljši izkupiček v medsebojnih dvobojih. Na stadionu pod vznožjem vinogradov so gostitelji slavili s 4:1, v najstarejšem slovenskem mestu pa je bila domača zasedba boljša s 3:1.

Franc Fridl in njegovi varovanci so torej v prednosti in seveda bi se lahko pripetilo, da se bodo dravaši na koncu prisiljeni sprijazniti s tretjim mestom … "Seveda upamo, da nam bo uspelo, da bomo prvenstvo končali na drugem mestu. Trudili se bomo doseči namen, a četudi se nam morda ne bi izšlo, to ne bi pomenilo konca sveta. Nadaljevali bomo svojo zgodbo, v tej sezoni smo storili že marsikaj. Zadnji izjemno pomemben dosežek je denimo napredovanje selekcij U-17 pod vodstvom Andreja Kvasa in U-19 pod taktirko Boštjana Krajnca v prvoligaško tekmovanje," je sklenil Nastja Čeh.

Članki iz rubrike