Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ro
ro
3 17.04.2018 09:56:46

Zvezdnik Mure Luka Bobičanec ZELO ISKRENO: Če me je Maribor res klical? Tukaj je moj odgovor …

Grega Wernig
Međimurski vezist blesti v črno-belem dresu kluba iz Fazanerija, ki je na poti med slovensko elito.

Muraši so se v Vipolžah veselili že 19. prvenstvene zmage in še povečali prednost na vrhu lestvice, pred Dravo imajo zdaj že velikih 12 točk naskoka. Za želeni dosežek v dvoboju z Brdi je velik delež znova prispeval Luka Bobičanec, ki je domačo mrežo načel z velemojstrovino. S približno 18 metrov, nekoliko z desne strani, je po tem, ko je na sijajen način umiril žogo, s filigransko natančnostjo zadel v polno. "Lahko bi rekel, da je to moj slog. S streli zunaj kazenskega prostora sem dosegel lepo število zadetkov. Tokrat mi je res lepo ’sedla’ in na srečo sem zadel," se je zadovoljno nasmehnil međimurski vezist, ki je Matijo Radikona ukanil z levico. Čeprav je desničar, kar je še ena velika kakovost zvezdnika Mure. "Temu sem v preteklosti posvečal veliko pozornosti in danes lahko rečem, da enakovredno igram z obema nogama. Dobro, morda je desna še vedno za odtenek boljša ... Menim, da je to moja velika prednost. Še zlasti pri preigravanjih ’ena na ena’ ter tudi ob prekinitvah."

S 14 goli je najboljši strelec na drugoligaškem prizorišču, z odličnimi igrami v dresu Mure je seveda opozoril nase. Ne le širšo nogometno javnost, nanj so postali pozorni tudi predstavniki številnih klubov, ki bi ga radi privabili v svoje vrste. "Bilo je nekaj ponudb, a nič dovolj konkretnega."

V preteklih mesecih se je precej govorilo in pisalo o domnevnem zanimanju vijoličastih iz Ljudskega vrta. "Najbolj iskreno vam povem, da nihče iz Maribora ni navezal stika z menoj, z nikomer se nisem pogovarjal. Sem se pa z našim trenerjem in se odločil, da ne grem nikamor. Da bom ostal. Tukaj vidim svojo prihodnost. V prvi ligi seveda, hkrati sem prepričan, da lahko v Murski Soboti še precej napredujem. Mislim, da je bolje, da ostanem in redno igram, kot da odidem v kakšen večji klub, kjer ne bi bil v tekmovalnem ritmu. To bi na neki način pomenilo vrnitev na začetek, poleg tega mi je v Muri res odlično. Pogodbo imam sklenjeno še za dve leti in ne razmišljam o odhodu. Želim biti del zgodbe o vrnitvi Mure na nekdanja pota. Tja, kjer je nekoč že bila. Rad bi pomagal v čim večji meri in verjamem, da se bodo kmalu vrnili časi evforije, ko je bil stadion pogosto poln. Saj ste videli, kakšno je bilo ozračje na derbiju z Nafto. Kaj takega lahko ponudi le še obračun Maribora in Olimpije. Prekmurci obožujejo nogomet, navijači obožujejo Muro in vsekakor si zaslužijo prvo ligo," pravi Luka Bobičanec, ki prihaja iz Sivice, kraja, ki je od slovenske meje oddaljen sedem kilometrov.

CELOTEN POGOVOR, V KATEREM JE LUKA BOBIČANEC RAZKRIL MARSIKATERO ZANIMIVOST IZ MURE IN SVOJE PRETEKLOSTI, SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike