kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 12.04.2018 19:33:11

Aluminij se je pridružil Olimpiji

Drago Wernig - TAKA
Znana sta finalista nogometnega pokala Slovenije za sezono 2017/18. To sta Olimpija, ki je v sredo s skupnim izidom 3:1 izločila Celje, in Aluminij, ki je na povratni polfinalni tekmi igral z Gorico 2:2. Prva tekma v Novi Gorici se je končala z 2:1 v korist Kidričanov. Finale bo 30. maja v Stožicah.

Aluminij - Gorica 2:2 (1:1)

Kidričevo - Športni park, gledalcev 250, sodniki: Mertik (Odranci), Kordež in Kovačič (oba Ljubljana).
Strelci: 1:0 Nunić (8.), 1:1 Burgić (24.), 1:2 Osuji (48.), 2:2 Zeba (90./11 m).
Aluminij: Kovačić, Jakšić, Šme, Zeba, Jurčević, Štor (od 65. Krajnc), Kepir (od 57. Marinšek), Petrovič (od 78. Rogina), I. Mensah, Tahiraj, Nunić.
Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Gregorič, Grudina, Šantek, Žigon (od 75. Marinič), Osuji, Tešija, Burgić.
Rumeni kartoni: Šme; Grudina, Celcer, Jogan.
Rdeča kartona: Celcer (81.), Tešija (90.).

Kidričani, ki so do polfinala izločili Beltince, Jadran Dekane in Krko, so se prebili v pokalni finale. Zanje je bil dovolj neodločen izid proti Novogoričanom, ki so pred tem izločili Šampion in Triglav. Dvoboj je bil vse do konca zanimiv, odločila ga je šele enajstmetrovka Josipa Zebe v 90. minuti povratne tekme.

Kidričani so sicer povedli že v osmi minuti, potem ko je Tine Kavčič v kazenskem prostoru izgubil žogo ob vztrajnem Mariu Jurčeviću, ta je podal v sredino kazenskega prostora, od koder je Marko Nunić žogo poslal v mrežo.

Novogoričani so upe obudili v 24. minuti, ko je po podaji z desne strani s strelom z glavo zadel Miran Burgić. Isti igralec je imel v 28. minuti priložnost za vodstvo. Denis Šme je nad njim storil prekršek v kazenskem prostoru, izkušeni napadalec pa je nato z bele točke zadel prečko.

Primorci pa so do vodstva in izenačenja v skupnem seštevku obeh tekem prišli v 48. minuti, ko je po podaji z leve strani Matija Kovačić izpustil žogo, ta je po odbijanju prišla do Bedeja Osujija, ki je s približno desetih metrov zadel za 2:1.

V 71. minuti so imeli domači priložnost za izenačenje, v ugodnem položaju za strel malce z desne strani se je znašel Francesco Tahiraj, a je žogo poslal mimo nasprotne vratnice.

V 82. so Novogoričani ostali brez izključenega Uroša Celcerja, takoj zatem pa je Tahiraj nevarno sprožil z 20 metrov, a premalo natančno za spremembo izida.

V 90. minuti pa so se razveselili domači nogometaši. Marko Tešija je na golovi črti ustavil žogo z roko, sledila je najstrožja kazen, ki jo je uspešno izvedel Josip Zeba. Tešija je ob tem dobil tudi rdeči karton.

Značke: nogomet, pokal

Članki iz rubrike