Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ro
ro
0 11.03.2018 11:04:23

ANTE ŠIMUNDŽA pred začetkom pomladi: Ne poslušamo, kaj govorijo, vemo pa ...

Aleš Cipot/Fotolens
Po treh sobotnih preizkušnjah bosta danes odigrani še preostali tekmi uvodnega spomladanskega kroga v drugoligaški druščini. Jadran bo gostil Brda, muraši bodo v Fazaneriji gostili Ilirijo.

Ni jih bilo malo, ki so bili pred dnevi prepričani, da v Murski Soboti danes ne bo nogometa, toda v vodstvu kluba so se po koncu sibirskih razmer hitro odzvali in s pomočjo navijačev z igrišča odstranili velike količine snega. Zelenica kakopak ni brezhibna, popolnoma jasno je, da je zelo mehka, toda … "Treba se bo pač prilagoditi," poudarja trener murašev Ante Šimundža, ki je petkov trening s svojimi varovanci opravil na umetni podlagi v avstrijskem Stradnu, v soboto pa so črno-beli na igrišču hotela Vivat v Moravskih Toplicah spet vadili na naravni površini. V pogojih, kot so jih imeli v osrednjem delu priprav v Turčiji.

"V pripravah smo naredili, kar smo si začrtali. Tudi po vrnitvi iz Antalyje smo se hitro prilagodili na razmere, ki so nas dočakale, prav tako me nadvse veseli, da nimamo težav s poškodbami. Res smo dobro delali, kar me navdaja z zadovoljstvom, a prav tako dobro vem, da bodo na koncu edino merilo našega dela prvenstvene preizkušnje. In komaj čakamo, da se začnejo," pravi mariborski strokovnjak na soboški klopi, ki je bil z videnim v prijateljskih dvobojih zadovoljen: "Iz tekme v tekmo smo bili boljši, drznejši in samozavestnejši. Osredotočil bi se predvsem na preizkušnje v Turčiji, kjer so nekateri fantje prvič igrali proti resnim profesionalnim zasedbam. Toda hitro so odrasli, hitro so se učili in spoznali, da gre za pripravljalne in ne prijateljske spopade. Najpomembnejše je gotovo spoznanje, da je pri vseh igralcih opazen napredek."

Zdaj se torej začenja zares, danes bo v Fazaneriji na nasprotni strani Ilirija. "Spoštujemo vsakega tekmeca, ampak v največji meri razmišljamo o sebi. Želimo biti čim boljši in slediti svojim ciljem ob zavedanju, da vse ekipe v prekmurski nogometni hram pridejo izjemno motivirane. Takšni bodo vsekakor tudi Ljubljančani, za katere ne dvomom, da so se na spomladanske izzive pripravili na najboljši možni način."

Zeleno-beli iz prestolnice so okrepili tudi strokovno vodstvo, kot svetovalca so k sodelovanju privabili Bojana Prašnikarja. "Vsi vemo, za kakšnega strokovnjaka gre in kaj pomeni v slovenskem nogometu. Kakšen je njegov status! Z njegovimi nasveti bo podoba Ilirije boljša, ekipi bo nedvomno v veliko pomoč," je pristavil Ante Šimundža.

Mura ima na vrhu lestvice sedem točk prednosti pred Dravo in dejstvo je, da so jo številni že uvrstili med prvoligaše. "Ne poslušamo, kaj govorijo, s tem se ne obremenjujemo. Vsi v klubu se zelo dobro zavedamo, da je pred nami 13 kvalifikacijskih tekem, razmišljali bomo zgolj in samo o vsaki naslednji, zdaj smo osredotočeni na Ilirijo. Gremo korak za korakom, vsak naslednji je pomemben. Imamo dovolj izkušenj, da vemo, kako se moramo obnašati, kako se je treba odzivati, tako da ne bomo postali lahkomiselni. Kakšen je naš cilj, pa je popolnoma jasno. Že prvi dan priprav smo glasno povedali, kaj nas zanima, in za tem stojimo. Edini namen je napredovanje med prvoligaše. Vsi skupaj si iz dneva v dan prizadevamo in si bomo tudi v prihodnje, da bi bili pri tem uspešni," je jasen trener črno-belih.

Članki iz rubrike