Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
11 04.01.2018 10:53:11

KDO BI SI MISLIL! Koper z BOGATO finančno injekcijo?

Grega Wernig
Na Bonifiki se bodo morda že kmalu zgodile precejšnje spremembe.

Zimsko dogajanje na Bonifiki je mirno. Vsaj navzven, toda kot na dlani je, da Koprčani nestrpno pričakujejo odločitev Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani, povezano z usodo svoje prvoligaške licence. Ampak trenutna stvarnost je takšna, da so kozlički jeseni tekmovali v primorski ligi, v kateri niso imeli prave konkurence. Varovanci nekdanjega hrvaškega reprezentanta Damirja Milinovića so zmagali na 11 tekmah in enkrat igrali neodločeno, navdušujoč je podatek, da je njihova mreža v vseh 1080 minutah ostala nedotaknjena, dosegli pa so 45 golov.

O tem, da bodo napredovali, torej ni niti najmanjšega dvoma, toda v Kopru se še vedno nadejajo ekspresne vrnitve med prvoligaše. Ogromna večina sicer meni, da je takšen razplet nemogoč, toda predsednik Valter Valenčič, športni direktor Boško Županović in ostali klubski možje ne izgubljajo upanja, hkrati zagotavljajo, da so kljub vsemu pripravljeni na oba scenarija.

In po naših informacijah obstaja precejšnja verjetnost, da bodo pot – katerakoli že bo – nadaljevali na finančno precej bolj trdnih temeljih kot do zdaj. Iz zanesljivega vira smo namreč dobili namig, da že nekaj časa potekajo dokaj intenzivni pogovori z morebitnim vlagateljem, ki se je pripravljen pridružiti projektu na Bonifiki. Prihaja iz Rusije, a je menda v Sloveniji že precej zasidran in razmere dokaj podrobno pozna. V prvi vrsti ga razumljivo zanima prva liga, toda sodelovanja s tem bojda ne pogojuje, klubu se je pripravljen pridružiti tudi v četrti ligi. Več naj bi bilo znanega v bližnji prihodnosti, iz virov blizu Kopra pa smo dobili namig, da se vodilni možje, poučeni z izkušnjami iz preteklosti, ne mislijo prenagliti in nemudoma sprejeti sicer mamljive ponudbe. Ruski poslovnež se je bojda že sestal tudi z županom Borisom Popovićem in vpletene strani zdaj iščejo primerno rešitev, ki bi vsem omogočila zaščito svojih interesov. Koliko denarja je v igri, za zdaj ostaja skrivnost, šlo pa naj bi za tako visok znesek, da bi ga tudi večina prvoligašev zagrabila takoj in zdaj.

Članki iz rubrike