Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
2 19.12.2017 08:14:14

DALIBOR VOLAŠ na poti v MURO? Ponujamo resnico iz prve roke!

V prekmurski prestolnici je nemogoče preslišati namigovanja o tem, kdo vse naj bi okrepil Muro pred začetkom drugega dela prvenstva. Omenjajo se številna imena, najbolj zveneče je gotovo Dalibor Volaš.

Soboški črno-beli so po jesenskem delu prvenstva v drugoligaški druščini prepričljivo na vrhu lestvice. Drava ima na drugem mestu sedem točk manj in bolj ali manj je jasno, da bi moralo biti z Muro spomladi nekaj hudo narobe, da ne bi ostala na vrhu in si zagotovila prvoligaške vstopnice. V Fazaneriji zadovoljstva po dozdajšnjih dosežkih razumljivo ne skrivajo, a niso niti evforični. "Storiti moramo še veliko korakov proti želenemu cilju, a je hkrati jasno, kaj nas zanima," poudarja Ante Šimundža, ki ima dobršen del zaslug, da so muraši v precejšnji meri izstopali med tekmeci. In v Murski Soboti si želijo, da bi bilo tako tudi v nadaljevanju sezone, s tem namenom želijo igralsko zasedbo še dodatno okrepiti. "Nikakor ne za vsako ceno. Če se bo ponudila priložnost, bi v svoje vrste privabili enega ali dva nova igralca, da bi še dodatno zaostrili konkurenco, vendar je jasno, da nas zanimajo le okrepitve v pravem pomenu besede. Prvoligaška kakovost," pravi podpredsednik in športni direktor Denis Rajbar.

V prekmurski prestolnici se je nogometnim temam kajpada nemogoče izogniti, v pričakovanju začetka zimskih priprav prevladujejo ugibanja o tem, kakšna naj bi bila podoba ekipe v drugem delu prvenstva, kdo naj bi bile nove moči. V obtoku so številna imena, precej glasno se denimo govori o morebitni vrnitvi Mitje Lotriča, ki je končal ciprsko zgodbo, šušlja se tudi o Žigi Škofleku, ki mu bo po koncu sezone potekla pogodba z Aluminijem, prav tako se omenja vratar velenjskega Rudarja Matej Radan, a to še ni vse. Slišati je, da naj bi obstajala verjetnost, da bi se v Fazanerijo preselil Dalibor Volaš, ki je pred časom prekinil sodelovanje s Sparto iz Rotterdama in je v pričakovanju novih delodajalcev. Nekateri viri so govorili o tem, da naj bi že navezal stike z vodilnimi možmi Sobočanov in da se utegne pripetiti, da bo imel Ante Šimundža na voljo odličnega robustnega napadalca.

Od glavnega igralca zgodbe smo želeli izvedeti še kaj več, toda … "Prosim? Da bi se pogovarjal s kom iz Mure? Prvič slišim. Ne, to ne drži," se je odzval izkušeni Koprčan. "Kako in kaj naprej, v tem trenutku še ne vem. Nekateri klubi so pokazali zanimanje, a za zdaj ni nič tako oprijemljivega, da bi lahko povedal kaj več. Le to, da prihajajo iz tujine, kjer bi najraje tudi nadaljeval svojo pot. Z nikomer iz Slovenije se nisem pogovarjal," je še povedal Dalibor Volaš, ki je v dresu Sparte odigral samo štiri tekme, na katerih se ni vpisal med strelce. Nekajkrat je zaigral tudi za rezervno ekipo, prekinitev pogodbe je bila logična posledica.

Članki iz rubrike