kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
11 03.09.2017 18:53:22

Kakšna drama in kakšen derbi! Nafta in Mura sta se pomerili za naziv najboljšega v PREKMURJU ...

Aleš Cipot/fotolens.si
Prekmurje je nogometno še kako živo!

Nogometni sladokusci predvsem iz Prekmurja, pa tudi od drugod po Sloveniji so danes prišli na svoj račun. Resda je reprezentančna pavza in resda prva liga trenutno miruje, toda še kako aktivni so bili slovenski nižjeligaši. 

In v drugi ligi je bil na sporedu veliki prekmurski derbi, v Lendavi sta se Nafta in Mura pomerili za naziv najboljšega moštva v Prekmurju. Derbi je še enkrat več pokazal, da si Prekmurje zasluži slovenskega prvoligaša, kajti ljubitelji nogometa so lahko zares uživali v njem. 

Dvoboj se je sicer končal z izidom 2:2, derbi pa je ponudil čisto vse, kar lahko nogometna tekma ponudi! Lepe zadetke, rdeče kartone, zgrešene enajstmetrovke ... 

Že v 8. minuti bi Mura lahko prišla do vodstva, toda po prekršku Levstka v kazenskem prostoru, za kar je prejel tudi rdeči karton, je strel z bele točke zgrešil Bobičanec. Nafta je črno-bele kaznovala za zgrešeno enajstmetrovko in v 42. minuti preko Monjaca prišla do vodstva z 1:0. Toda še pred koncem prvega polčasa je izid izenačil Bobičanec. 

DSC_8583
Aleš Cipot/fotolens.si
V drugem polčasu smo videvali predvsem napade Mure, ki je v 85. minuti z dvema igralcema več - pri Nafti je bil v 71. minuti izključen tudi Živko - prišla do vodstva z 2:1, ko je v polno zadel nekdanji napadalec Maribora Sirk. Toda Lendavčani se niso predajali, v 89. minuti so z dvema igralcema manj prišli do izenačenja, v polno je meril Šeruga. 

Značke: nafta, mura

Članki iz rubrike