Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
5 21.08.2017 08:22:39

NOVO VELIKO PRESENEČENJE: Nekdanji hrvaški reprezentant na klopi Kopra

Grega Wernig
Na Bonifiki so nameravali v novo sezono z mladimi močmi, a se je zgodil še en v nizu zasukov.

Koprčani so sredi prejšnjega tedna odigrali prvo uradno tekmo v novem obdobju, ki se je začelo po tem, ko po številnih takšnih in drugačnih peripetijah, ki so dvigale obilo prahu, niso pridobili tekmovalne licence. Naposled namena niso dosegli niti s pritožbo na Mednarodno športno razsodišče v Lozani (CAS), kar je dokončno pomenilo, da bodo novo sezono začeli v četrtem kakovostnem razredu tekmovanja. Oziroma v primorski ligi, toda premiero so prenovljeni kozlički vendarle doživeli v pokalnem tekmovanju. V prvem krogu so na pomožnem igrišču na Bonifiki (glavno doživlja popolno prenovo) s 3:0 ugnali Korotan, med strelce so se vpisali Jan Jerman, Nik Popović in Mark Klarič. Vsi golobradi mladeniči, takšna je bila celotna zasedba. Prevladovali so mladinci, nekaj je bilo tudi kadetov, s prvoligaškimi izkušnjami sta se lahko pohvalila le Igor Nenezić in Marko Krivičić.

milinovic zupanovic
Cropix
In ideja je bila, da bi se zgodba v tem slogu nadaljevala tudi v primorski ligi, kar je bil razlog, da sta vodenje ekipe prevzela vodja nogometne šole Oliver Bogatinov in trener mladincev Iztok Kavčič, toda na Obali pač ne gre brez zasukov ter takšnih in drugačnih presenečenj. In vmes se je zgodila sprememba. Menda z utemeljitvijo vodilnih mož, da bi bili mladi fantje preveč obremenjeni, saj bi bili hkrati dejavni tudi v mlajših selekcijah v svoji starostni kategoriji, zato so na Obali začeli sestavljati novo člansko zasedbo. V njej bodo nekateri nekdanji člani Kopra iz okoliških klubov, ki na prvoligaškem prizorišču niso dočakali prave priložnosti, nekaj novih moči bo bojda prišlo s sosednje Hrvaške. Ampak igrali ne bodo pod taktirko Oliverja Bogatinova in Iztoka Kavčiča, dvojec se je po pokalni preizkušnji vrnil izključno k svojemu osnovnemu poslanstvu, nasledil ju je Damir Milinović. Njegov prihod prav gotovo predstavlja precejšnje presenečenje, saj gre za nekdanjega hrvaškega reprezentanta (štiri tekme), ki se lahko pohvali z zavidljivo igralsko kariero. Največ tekem je odigral za Rijeko, branil je tudi barve zagrebškega Dinama, Bochuma, Zagreba, Austrie iz Salzburga … Nato se je lotil trenerskega posla, do zdaj je 44-letni strokovnjak vodil Pomorac, Grobničan, Gorico iz Velike Gorice, Novigrad in Cibalio.

Gotovo se sprašujete, kaj ga je pripeljalo v Koper? Skoraj zanesljivo prijateljstvo z Boškom Županovićem, ki se je proslavil po tem, da je med prisilno poravnavo prevzel dolgove Milana Mandarića in jih nato Kopru (nepričakovano) odpisal ter se zelo aktivno vključil v delovanje kluba. Njegova beseda je menda zelo pomembna, kar navsezadnje razkriva tudi prihod novega trenerja ...

Članki iz rubrike