alen kobilica Odkrito.si

Alen Kobilica jo končno ima!

luka-mesec_bobo Svet24.si

"Jaz sem začel v garaži, Luka Mesec pa v ...

barbara vitez Svet24.si

Agonija staršev izginule najstnice Barbare

davčna blagajna, račun Svet24.si

Ste pripravljeni? Od petka bo vse drugače!

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

dvoček nebesno znamenje Njena.si

Zakaj so osebe, rojene v temu astro znaku, ...

Natalija Kolšek - 2 Njena.si

Natalija Kolšek pogrešana?

nu
nu
0 19.05.2017 17:12:11

Denar je sveta vladar: Razkrite provizije slovenskih zastopnikov pri prestopih nogometašev

psf
Nogometnim zanesenjakom se večkrat na široko razprejo oči in usta, ko slišijo, kakšen denar so pri prestopu največjih zvezdnikov zaslužili njihovi zastopniki. Kako pa je s tem v Sloveniji?

Na spletni strani Nogometne zveze Slovenije so črno na belem zapisani denarni zneski, ki jh posredniki prejmejo ob posredovanju pri prehodu igralca iz kluba v klub. Najprej začnimo pri tem, da je v naši državi prijavljenih 29 posrednikov oziroma posredniških agencij.

Izjemno zanimiv pa je pogled v njihovo poslovanje, kar je prav tako javno dostopna informacija. Verjetno ni presenečenje, da s svojimi posli odstopa nekdanji nogometaš Izole, Maribora, Primorja, Kopra, Domžal in Pescare - Amir Ružnić (AR Sport Management).

Danes 44-letni nekdanji nogometaš se je po koncu ariere posvetil delu nogometnega agenta in je pri tem zelo uspešen, saj je pomagal pri številnih prestopih slovenskih nogometašev v tuje (in domače) klube.

V zadnjem času pa je na njegov račun največ denarja prišlo za posredovanje pri prestopu Petra Stojanovića iz Maribora v Dinamo. Zagrebčani naj bi za desnega bočnega branilca iz Ljubljane vijoličastim odšteli dva milijona evrov. Verjetno vas zanima, kakšna je bila zastopnikova provizija pri poslu, po podatkih NZS je ta znašala 330 tisočakov. Gre za vsoto, ki je daleč od tistih, ki jih za svoje delo prejemata svetovno znana zastopnika Mino Raiola in Jorge Mendes. Toda če pogledamo z druge strani, je to kar 16,5 odstotka omenjene vrednosti, kar pa še zdaleč ni slabo.

ibraimi re
Reuters
Amir Ružnić je posredoval tudi pri prestopu Amarja Rahmanovića iz Maribora v Celje, za kar je prejel 30 tisočkaov, tolikšna pa je bila provizija tudi pri prestopu Luke Gučka iz Krškega v Betis.

Drugi najvišji znesek je pripadel Željku Bubalu (SB Sport), ki je ob pogodbi Agima Ibraimija zaslužil 117 tisočakov. Zanimiv pa je tudi znesek, ki ga je ob prestopu Blessinga Elekeja iz Gorice v Olimpijo (ta je bil vreden 800 tisočakov) zaslužil nogometašev zastopnik in nekdanji član Gorice in nigerijski reprezentant Stephen Makinwa - 60 tisoč evrov. Ostale znseke si lahko ogledate na tej povezavi.

Članki iz rubrike