franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 24.10.2016 09:52:41

Pekić o turbulentnem mariborskem obdobju: Lažje bi bilo storiti to, kar je storila Olimpija

Drago Wernig - TAKA
Damir Pekić je stari znanec slovenskih prvoligaških zelenic. Igralsko kariero je zaključil predčasno, še zmeraj pa ni pozabil na klub, v katerem je začel profesionalno kariero.

Takrat so bili še drugačni časi, predvsem v finančnem smislu. Takrat, ko je Maribor igral v ligi prvakov, bil še mlad nogometaš, kmalu zatem pa je po klubu udarila kriza. "Klub je komajda ostal nad vodo. Temu primerni so bili naši zaslužki, kar pa me ni motilo. Turbulentno obdobje ni zlomilo kluba, lažje bi ga bilo potisniti v stečaj, ga oprati dolgov in začeti na novo. Kot je storila Olimpija. Ponosen sem na mariborski klub in na svoj delež v njegovi bogati zgodovini. Lepi spomini ostanejo, tisti iz Maribora so zame najlepši. Da ne bo zamere, tudi v Celju, Lendavi in Domžalah sem se imel prav lepo," je dejal za osrednji štajerski dnevnik Večer.

Kljub temu, da ob koncu igralske kariere ni bil več rosno mlad, pa bi še lahko nadaljeval. Toda 33-letnika so preveč ovirale poškodbe, prišlo je celo tako daleč, da za žogo niti slišati ni hotel. Zdaj pa je ta ljubezen spet oživela. Tako je spet vsako popoldne v družbi žoge in otrok, postal je namreč vodja mladinske nogometne šole Miklavž. "Dvesto otrok imamo, a prepričan sem, da je to šele začetek uspešne zgodbe. Da jih bo prišlo še več," se novih nogometnih izzivov veseli Pekić.

Članki iz rubrike