Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 06.07.2015 08:33:00

Saša Zagorac: Z nikomer iz Olimpije se nisem slišal

Nikola Miljković
Najkoristnejši igralec zadnje sezone slovenske lige je svojo kakovost dokazoval tudi v B-reprezentanci in bil njen najboljši strelec na turneji šestih tekem na Kitajskem. Ni čudno, da se za 31-letnega Ljubljančana na delu v Laškem zanima kar nekaj klubov.

Olimpija naj bi najresneje zagrizla, čeprav Zagorac pravi, da se z njim ni pogovarjal nihče. "To so očitno bolj ugibanja, za katera sem slišal tudi jaz, a z menoj nista govorila ne direktor Zupančič ne trener Potočnik, tako da ne vem nič. Če bo kdo hotel, se bo tako ali tako moral dogovoriti s klubom, ne z menoj, saj imam z Laškim sklenjeno še enoletno pogodbo," je dal vedeti, da vse poti do njega vodijo prek Zlatoroga. Še pred časom je bilo veliko govora o tem, da bi utegnila v paketu z bratom Željkom okrepiti Helios Sunse.

Željko je medtem res že novi član Domžalčanov, kaj pa on? "Možnost je obstajala takoj po sezoni, ko smo imeli stike. Povedal sem, da imam še pogodbo in da se morajo obrniti na Laščane. Dejali so, da so to pripravljeni storiti, a si želijo biti bolj na jasnem, ali bodo igrali v ligi ABA ali ne. Ker je še vedno vse v zraku, nismo več imeli stikov, so se pa zato res dogovorili z bratom."

SAŠA ZAGORAC

rojen: 1. januar 1984
višina: 206 cm
igralno mesto: krilni center
kariera: Union Olimpija (2002–2004), Parklji (2002/03), Kapfenberg (Avt, 2004/05), Postojna (2005/06), Melilla (Špa, 2006–2008), Gandia (Špa, 2008/09), Alaior (Špa, 2009/10), Shiraz (Irn, 2010/11), Teramo (Ita, 2011), Logrono (Špa, 2011/12), Imola (Ita, 2012), Grosuplje (2013/14), Zlatorog Laško (2014–?)

DOKLER NE POVEŠ ZA ODŠKODNINO
Interesentov za njegove storitve je (bilo) še kar nekaj. "V Sloveniji naj bi se zame ob Olimpiji zanimala tudi Krka, čeprav, kot sem že dejal, do mene osebno ni še nič prišlo. Bilo pa je tudi kar nekaj klicev iz tujine, predvsem iz klubov, ki sploh ne vedo, da imam še pogodbo z Laškim. Ko vidijo statistiko v slovenski ligi, sem jim verjetno zanimiv, toda s tem je tako: vsak ima svoje načrte, dokler ne poveš, da si še vedno pogodbeno vezan in bo treba plačati odškodnino. Povem jim, da se je treba obrniti na klub, ki ima pravice nad menoj. Če v Laškem pustijo, se lahko pogovarjamo, brez klubskega dovoljenja pa bo to težko."

876-18-zagorac sasa ap
Arsen Perić

In v njegovem glasu ni nikakršne grenkobe, ker je tako, ali morebitnega občutka priklenjenosti, ki mu onemogoča odhod. V Laškem se počuti dobro, v mestu piva in cvetja je v prejšnji sezoni po letih "pozabe" spet še kako "glasno" opozoril nase. Bil je prvi strelec prvenstva, peti najboljši skakalec, skupno pa najkoristnejši košarkar najboljše slovenske lige. Trener Peđa Milović je krilnega centra, za katerega se je zdelo, da je njegova kariera že v zatonu oziroma da pravzaprav ni do konca izkoristil svojega potenciala, spet vrnil med žive.

"Po koncu sezone sem mu povedal, da sem mu na voljo, ker imam pogodbo, razen če se stvari ne bodo odvile drugače. Laško mi je res dalo ogromno. Saj sem klubu vrnil z dobrimi igrami, toda Laško je tisto, ki me je oživilo, klub in še posebej Peđa. Še vedno sem z glavo v Zlatorogu. Če pa bo prišlo do česa takega, da bi zadovoljilo tako njih kot mene, bi bila to zmagovalna kombinacija."

To so očitno bolj ugibanja, za katera sem slišal tudi jaz, a z menoj nista govorila ne direktor Zupančič ne trener Potočnik, tako da ne vem nič. Če bo kdo hotel, se bo tako ali tako moral dogovoriti s klubom, ne z menoj.

S katero pa si trenutno niti ne beli glave, saj se mu po lastnih besedah nikamor ne mudi. "Če bi me bilo Laško pripravljeno dati, imam še kar nekaj časa. Če bi že šel, bi šel le na višjo raven, igrati v ligi ABA ali evropskem pokalu. Pošteno povedano se z nikomer nisem kaj dosti pogovarjal o tem, to je delo agenta. Zdaj prihajajo priprave A-reprezentance," je nakazal, kaj je tisto, kar mu trenutno najbolj roji po glavi.

IMA ŽELJO IN ENERGIJO ZA VEČ
Dobre igre v B-reprezentanci so mu ob dobri klubski sezoni prinesle poziv selektorja Jureta Zdovca na priprave članske izbrane vrste. O izkušnji v B-selekciji govori le s presežniki: "Bili smo res dobra skupina igralcev, v kateri nihče ni hotel izstopati zaradi sebe. Igrali smo kot ekipa. Imeli smo en spodrsljaj, pa še to ni prava beseda za poraz z B-ekipo Kitajske. Igrali smo na vročem igrišču, tako dobesedno, saj je bilo v dvorani 40 stopinj, kot v prenesenem pomenu, saj je bilo v njej nekaj tisoč ljudi, in kadarkoli smo malo zapretili, so na prizorišče stopili sodniki, tako da je bilo praktično nemogoče zmagati. Pred naslednjo tekmo s Kitajci smo se pogovarjali med seboj in bili vsi istega mnenja, da moramo biti boljši za 20 točk, če želimo priti v izenačeno končnico. To nam je uspelo, povsem smo jih deklasirali."

In dosegli eno od skupno petih zmag, sam pa je bil skupno najboljši strelec varovancev Rada Trifunovića. "Na obeh turnirjih smo bili precej suvereni, prava klapa, trenerski štab je poskrbel za to, da smo igrali košarko, ki je bila ekipi pisana na kožo, sploh zato, ker nismo imeli nobenega pravega klasičnega centra, 'sidraša'. Igrali smo odprto, hitro košarko, ki ji nihče ni mogel parirati." Po vrnitvi v domovino si ni privoščil oddiha, ampak se že individualno pripravlja na nove priprave. "Imam veliko željo, motiv, voljo, energijo, da bi mi uspelo še kaj več."

852-34-zagorac nm
Nikola Miljković

VŠEČ MU JE ZDOVČEV SISTEM
To pa je jasno uvrstiti se med dvanajsterico, ki bo potovala v Zagreb. "Igranje za reprezentanco je vedno bila in bo čast. Osem let sem bil v njej v vseh mlajših kategorijah, od pionirjev do svetovnega prvenstva do 21 let. Tudi zdaj, ko imam družino z dvema otrokoma, se mi doma ni težko dogovoriti, da pomagam izbrani vrsti, pa čeprav to pomeni le deset dni vaditi v njej kot pomoč na treningih. Seveda ima vsak športnik svoje načrte, tudi jaz, in naredil bom vse, da bi prišel med 12 potnikov za prvenstvo. Tudi v nasprotnem primeru, če bi odpadel, pa ne bom razočaran, če bom vedel, da sem s tem pomagal ekipi," razmišlja 206 centimetrov visoki Ljubljančan, ki bo sploh prvič na pripravah članske reprezentance.

Naredil bom vse, da bi prišel med 12 potnikov za prvenstvo. Tudi v nasprotnem primeru, če bi odpadel, pa ne bom razočaran, če bom vedel, da sem s tem pomagal ekipi.

Tudi s selektorjem Juretom Zdovcem in njegovim načinom dela se še ni spoznal. "Razen tega, kar sem spoznal zdaj v B-reprezentanci, kjer precej težijo k temu, da se igra takšna košarka, kot jo zahteva Jure, prav zato, da je igralec že pripravljen na način dela in je z eno nogo v sistemu. Ta mi je zelo všeč, mislim, da bi se v njem dobro znašel. Naredil bom vse, da selektorja prepričam, da sem prava izbira, seveda pa je njegova beseda zadnja," je poln upanja, a hkrati stvaren Saša Zagorac.

Članki iz rubrike