Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 25.06.2015 19:36:55

Ugoden žreb za slovenske prvakinje

Nikola Miljkovič
V švicarskem Nyonu so na sedežu Evropske nogometne zveze opravili žreb za ligo prvakinj. V skupini 5, kjer bo domačin kvalifikacijske skupine Teleing Pomurje Beltinci na stadionih v Beltincih in v Lendavi, bodo igrale prvakinje Romunije (Olimpia Cluj), Slovenije (Teleing Pomurje), Estonije (Pärnu) in Črne Gore (Ekonomist Nikšić).

Tekmovanje po kvalifikacijskih skupinah bo potekalo od 11. do 16. avgusta letos, napredovanje pa si bodo zagotovile zmagovalke skupin.


V taboru slovenskih prvakinj, ki bodo pričele kvalifikacije s srečanjem proti Ekonomistu iz Nikšića, so z žrebom zadovoljni, direktor kluba Štefan Kozic pa ne skriva precejšnjih ambicij in vključitev v boj za prvo mesto.

"V vsakem nastopu smo naredili korak naprej in upam, da nam bo v tretjem poskusu uspelo izboriti nastope v prestižni ligi prvakinj. Realno je pričakovati, da se bomo vključili v boj za prvo mesto, ki neposredno vodi v nadaljevanje tekmovanja. Romunke, petkratne državne prvakinje v zadnjem obdobju, bolj slabo poznamo, a so vsekakor prve favoritinje skupine. Prav proti ekipi iz Cluja smo načrtovali prijateljsko tekmo pred nastopi v Evropi, a sedaj bo to odpadlo, saj smo v isti skupini kvalifikacij. Z estonskimi predstavnicami in prav tako s prvakinjami Črne Gore smo se srečali v minuli sezoni in izkušnje so pozitivne. Vsekakor so premagljive, kar velja tudi za Romunke, te bolj, ker bodo naše nogometašice igrale doma in bodo imele veliko podpore s tribun," je dejal Kozinc.

Članki iz rubrike