zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

rb
rb
0 21.06.2015 09:53:15

Bo Nastja Čeh še igral?

Drago Wernig - TAKA
Dravi ambicij v drugoligaškem tekmovanju ne manjka, hkrati si želijo podpore lokalnega okolja; ali jih bo na igrišču še naprej vodil nekdanji reprezentant, za zdaj ostaja neznanka.

Drava, ki je prvenstvo v 3. SNL - sever končala na drugem mestu na lestvici za mariborsko B-ekipo, ki nima pravice napredovanja, bo v prihodnji sezoni tekmovala na drugoligaškem prizorišču. Ptujčani so bili uspešni v dodatnih kvalifikacijah, v katerih so bili boljši od Odrancev. Po zmagi na prvi tekmi na Ptuju se je zdelo, da se bodo z lahkoto uvrstili v višji kakovostni razred tekmovanja, toda povratni dvoboj v Lipi, kjer prvak vzhodne skupine gosti svoje tekmece, je bil prava srhljivka. Kurenti so hodili po robu prepada, po zaostanku dveh zadetkov so si uspeh zagotovili v izdihljajih dvoboja.

"Za nami sta dve popolnoma različni tekmi. Na domačem igrišču smo prevladovali in popolnoma zasluženo slavili z 2:0, lahko bi tudi z višjo razliko. Naša podoba je bila obetavna, ne vem pa, kaj se je z nami dogajalo na povratnem obračunu. Morda smo vsaj v podzavesti razmišljali o tem, da smo delo že opravili, toda nato prvih 60 minut v Lipi ni bilo lahkih. Uf, nikakor ne. Če sem iskren, so nas Odranci 'pohodili', gostitelji so igrali zares odlično in zasluženo izničili zaostanek. Znova se je izkazalo, da se ti hitro maščuje, da si kaznovan, če pristop ni takšen, kot mora biti. Potem smo se končno zbrali, nakar je prišla do izraza kakovost, ki jo vendarle imamo. Dosegli smo gol za 2:1 in zasluženo napredovali, v 180 minutah smo bili boljši," je povedal Nastja Čeh.

BIL JE VELIKI CILJ
"Uvrstitev v 2. SNL je bil naš veliki cilj. To nam je uspelo, zdaj moramo v miru začeti sestavljati zgodbo za naprej. Korak za korakom," je pristavil kapetan Drave, ki v igralski zasedbi ne pričakuje bistvenih sprememb: "Pretresov ne bo. Imamo izkušeno okostje ekipe in hkrati dovolj mladih, ki si zaslužijo priložnost. V prihodnje bo mlajših gotovo vedno več. Moramo jim omogočiti uveljavitev in nabiranje prepotrebnih izkušenj. Kakopak ob zavedanju, da je med tretjo in drugo ligo precejšnja razlika."


LOKALNO OKOLJE NAS BO SPREMLJALO
Nadvse pomembna bo podpora mesta. "Lokalno okolje nas bo in mora spremljati, o tem pravzaprav ne dvomim. Naša naloga pa je, da ljudi prepričamo z delom, da jim razkrijemo smernice, ki smo si jih zastavili," pravi Nastja Čeh, ki je bil z 21 goli drugi najboljši strelec lige, osemkrat je zadel z bele točke.

Pri 37 letih ni več rosno mlad, zato vprašanje o tem, ali bo na igrišču vztrajal še naprej, najbrž ni odveč. "O tem je za zdaj prezgodaj govoriti, je pa dejstvo, da sem zelo angažiran v nogometni šoli. Dela je ogromno, potrebne je veliko energije, včasih je vse skupaj precej stresno. S tem, ali bom še naprej igral, se še nisem kaj prida ubadal, je pa res, da sem se že ujel v razmišljanju, da ne bi več. Ampak odločitve o tem še nisem sprejel."

Članki iz rubrike