sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

ro
ro
0 17.06.2015 11:17:06

Kdo bosta nova drugoligaša?

Drago Wernig - TAKA
Danes kvalifikacijski preizkušnji za popolnitev 2. SNL, obe se bosta začeli ob 17. uri.

Danes popoldne bo znano, kakšna bo sestava 2. SNL v prihodnji sezoni. Na sporedu sta povratni tekmi dodatnih kvalifikacij, ki bosta določili devetega in desetega člana. Drava bo v Lipi proti Odrancem branila prednost dveh golov (2:0), Zarica bo skušala na domačem igrišču unovčiti odlično izhodišče (1:1) iz Ajdovščine.

Podrobnejši opazovalci tretjeligaškega dogajanja so si bili (skoraj) enotni že pred prvima kvalifikacijskima preizkušnjama. Zagotavljali so, da bi bilo veliko presenečenje, če v drugoligaško druščino ne bi napredovali Drava in Zarica, prvih 90 minut je takšne napovedi le še podkrepilo. Ptujčani so bili prepričljivi in so si proti Odrancem na domačem igrišču zagotovili dva gola prednosti, Zarica je v mestu burje ostala neporažena in si zagotovila odlično izhodišče za povratni obračun. Ob tem velja poudariti, da so bili varovanci Janeza Zupančiča precej podjetnejši, a hkrati tudi neučinkoviti, kar nekaj priložnosti je ostalo neizkoriščenih. Povrhu so gostje imeli kar veliko očitkov na račun sojenja Asmirja Sagrkovića. Še več, domov so se vrnili s prepričanjem, da so bili oškodovani, motivacija pred današnjim dvobojem na domačem igrišču je na vrhuncu.

Odrančani seveda še niso vrgli puške v koruzo, po porazu v najstarejšem slovenskem mestu se niso vdali v usodo, toda obenem se nadvse dobro zavedajo zahtevnosti naloge. Tudi zato ker zaostanka ne bodo lovili na "svojem dvorišču", ampak bodo tudi Ptujčane gostili v sosednji Lipi, kjer so našli zatočišče zaradi poplav uničenega igrišča. Upanje umre zadnje, vendar se v vasi, ki daleč naokoli slovi po ajdovi kaši, kakopak zavedajo, da so se prisiljeni sprijazniti z minimalnimi možnostmi.

Članki iz rubrike