900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 10.11.2014 19:15:34

Družina Kek: dvakrat šest

arhiv Ekipe
Nekdanji slovenski selektor je bil ob koncu tedna uspešen na klopi Rijeke, njegov sin v dresu Veržeja.

Po remijih s Splitom in Slaven Belupom ter porazu proti Feyenoordu v skupinskem delu lige Europa, so nogometaši Rijeke pod vodstvom Matjaža Keka spet zmagali. In to na kakšen način. V 15. krogu hrvaškega prvenstva so pred svojimi navijači s kar 6:0 ugnali Lokomotivo in se po remiju Dinama z Zagrebom maksimirskim modrim na vrhu približali na štiri točke zaostanka.

Znova je v vsem svojem sijaju zablestel izjemni Andrej Kramarić, ki se je med strelce vpisal kar petkrat. Njegova statistika je zares fantastična. Odpisani sin Dinama je za Rijeko doslej zbral 58 nastopov in dosegel 54 golov.

UŽITEK JIH JE BILO GLEDATI


"Čestitam igralcem za veliko zmago in igro, ki bo na stadion privabila še več gledalcev. Kot trener sem najbolj zadovoljen, ko vidim, da fantje na igrišču uživajo. Zaslug za to zmago si ne pripisujem, to je izvedba igralcev, ki so se po porazu v Rotterdamu dvignili kot ekipa. Za odziv si zaslužijo vse pohvale, prav tako kot za prikazano igro. Od prvega do zadnjega," je bil Matjaž Kek po visoki zmagi upravičeno zadovoljen. "To je bilo veselje gledati. Užitek," je pristavil mariborski strokovnjak, ki se navijačem ni pozabil zahvaliti za podporo.

Toda ob koncu tedna ni bil uspešen le nekdanji selektor slovenske izbrane vrste, ampak tudi njegov sin, ki brani barve drugoligaša Farmtech Veržeja.

Prleki so se v 14. krogu veselili pete zmage, z 2:1 so bili na svojem igrišču boljši od Dravinje Kostroj. Mož odločitve je bil Matjaž Kek ml., ki je v 87. minuti z bele točke zadel za končni izid. Če je njegov oče na Kantridi videl šest golov svoje ekipe, je sin realiziral že šesto najstrožjo kazen v dozdajšnjem delu prvenstva, s sedmimi goli si na lestvici strelcev deli tretje mesto.

Članki iz rubrike