nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rp
rp
0 08.11.2014 09:41:37

Nogomet, strasti in provokacije

Danes ob 14. uri bomo v Trbovljah priča najverjetneje najbolj obiskanemu nogometnemu srečanju tega konca tedna v Sloveniji. V zasavskem derbiju 3. SNL center se bosta pomerila Rudar in Zagorje.

Nogometno rivalstvo med Trbovljami in Zagorjem ima dolgo zgodovino. V Trbovljah se nogomet neprekinjeno igra že od leta 1922, v Zagorju pa so klub ustanovili le leto pozneje, a ga nato za nekaj časa ukinili, ker naj bi nekateri igralci reklamirali komunizem.

Na medsebojnih srečanjih obeh rivalov je bilo vselej prisotnih veliko strasti, tako na igrišču kot ob njem, in zagotovo tudi danes ne bo nič drugače. Zanje bosta zagotovo še dodatno poskrbeli obe navijaški skupini, domača Kamnita Torcida in gostujoča Crazy Boys. V zadnjih dveh sezonah, odkar ekipi igrata v istem rangu tekmovanja, so v Trbovljah obakrat slavili domačini, tokrat pa so glede na dosedanji potek sezone in položaj na lestvici favoriti gostje iz Zagorja.

V dosedanjih 11. krogih so drugouvrščeni Zagorjani zbrali 25 točk, štiri manj od vodilne Zarice in sedem več od Rudarja na petem mestu. Bolj prepričljivi kot doma so na gostovanjih, kjer so še stoodstotni, po večini pa so zmagovali zelo zanesljivo. Najbolj bode v oči učinkovitost moštva, ki je na 11 tekmah doseglo kar 48 zadetkov, od tega 33 v gosteh.



Anže Krajnc je s 17 zadetki prvi strelec lige, deset pa jih je zabil Nebojša Karamarković, ki je, tako kot tudi Ivica Perić, še lani igral za Rudarja. Napadalec se s trboveljskim klubom ni razšel na najlepši način, zato bo glede na izjavo za spletno stran zon.si tokrat še dodatno motiviran: "Nekateri v Trbovljah so me po prestopu v Zagorje provocirali, in to mi daje še več energije. Ta tekma mi veliko pomeni. Ne bo mi težko igrati proti Rudarju, saj smo se razšli na čuden način, in to je zame še dodaten motiv."

V obratni smeri je krenil Rok Drnovšek, ki je v preteklosti že branil tudi barve "proletarcev", kot ljubkovalno imenujejo Zagorjane: "Rivalstvo med Rudarjem in Zagorjem skozi leta ostaja enako. To je derbi in tako bo ostalo. To je posebna tekma, posebno vzdušje in komaj čakam, da se vse skupaj začne."

Rudar je na šestih domačih tekmah v tej sezoni dosegel štiri zmage, remi in poraz.

Članki iz rubrike