Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2024 23:03:55
Deli članek:

Šporar veliki odrešitelj Panathinaikosa: Tekla je že 96. minuta, ko mu je uspelo to

Profimedia

Andraž Šporar je z zadetkom v 96. minuti poskrbel za prvo zmago Panathinaikosa v novi sezoni grškega prvenstva.

Za slovensko trojico v vrstah Panathinaikosa se klubska sezona po zgodovinskih nastopih na Euru ni začela po načrtih. Andraž Šporar, Benjamin Verbič in Adam Gnezda Čerin so prvo tekmo v novi sezoni grškega prvenstva pospremili zgolj s tribune, za povrh pa so soigralci pred domačimi gledalci še presenetljivo izgubili proti Asterasu.

Sledilo je gostovanje v play-offu kvalifikacij za konferenčno ligo; pri Lensu je Panathinaikos utrpel nov poraz, od prve minute je tekmo sicer začel Gnezda Čerin.

Da novi strateg zelenih Diego Alonso svojega orkestra še ni uspel dobro uglasiti, je bilo jasno tudi danes, ko je Panathinaikos doma gostil Levadiakos.

Tudi tokrat je v začetni enajsterici mesto dobil Gnezda Čerin, vsaj na klop za rezervne igralce pa se je vrnil Andraž Šporar. Domači so bili velik del tekme izrazito boljši nasprotnik, a tega ni uspel kronati z zadetkom. Vse do zadnjih sekund srečanja, ko je na sceno stopil omenjeni rezervist.

Iztekala se je šesta minuta sicer devetminutnega sodnikovega dodatka, po odličnem strelu z glavo Teteja se je izkazal vratar gostov Grof, a je žogo preusmeril v vratnico, od tam pa se je spet odbila pred njegova vrata. Ob pravem trenutku je bil na pravem mestu Šporar in z rutiniranim zaključkom je poskrbel za prvo ligaško zmago Panathinaikosa v tej sezoni.