nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 10.05.2024 12:32:32

To pa je čast! Slovenskega reprezentanta izbrali tekmeci, Celar še naprej navdušuje v Švici!

Luka Vovk
Lugano je pretekli vikend po vsej verjetnosti že zapravil vse možnosti za preobrat v boju za naslov državnega prvaka.

Teden dni po uvrstitvi v finale pokala, kjer je pomembno vlogo odigral tudi Žan Celar, je na domačem igrišču utrpel boleč udarec. Minimalen poraz proti St. Gallenu je Lugano močno oddaljil od vrha lestvice; štiri kroge pred koncem prvenstva za vodilnim Young Boysom zaostaja devet točk, hkrati ima točko več tudi drugouvrščeni Servette. V igri ga torej drži le še teorija, v soboto pa bi lahko Young Boys na medsebojnem obračunu že potrdil naslov prvaka. Lugano 2. junija sicer čaka še boj za pokalno lovoriko, v finalu ga čaka Servette.


Kakršenkoli že bo zaključek sezone na švicarskih zelenicah, pa ni nobenega dvoma, da je za Žanom Celarjem nova sijajna sezona in da poletni reprezentančni vrhunec pričakuje v odlični formi. S 13 zadetki nekdanji nogometaš Maribora kraljuje na vrhu lestvice strelcev v državnem prvenstvu, na 44 tekmah v vseh tekmovanjih letošnje sezone pa je dosegel 20 zadetkov. Ob teh številkah ni presenetljivo, da je Celar v Švici izjemno cenjen napadalec, v preteklih dneh pa je dobil potrditev, da ga spoštujejo tako soigralci kot tekmeci. V izboru SAFP golden 11 je bil namreč uvrščen v idealno enajsterico sezone švicarskega prvenstva. V izboru sodelujejo izključno nogometaši, člani švicarskega sindikata profesionalnih igralcev nogometa. Družbo mu dela še en nogometaš Lugana Renato Steffen, ki se je v prvenstvu podpisal pod kar 13 podaj. Nagrada za najboljšega posameznika sezone je končala v rokah Filipa Ugrinića iz Young Boysa. Gre za 25-letnega vezista, ki ga je v svoji izbrani vrsti želela videti srbska nogometna zveza, a se je odločil za Švico.

Celarju pogodba z Luganom poteče ob koncu sezone 2024/25, skoraj zagotovo pa bodo Švicarji njegove dobre predstave unovčili za prodajo v prihajajočem prestopnem roku.

Značke: celar, švica

Članki iz rubrike