volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 01.03.2024 06:06:36

Kakšen šok za Jana Oblaka in druščino! Takšnega razpleta tekme ni pričakoval nihče (video)

Profimedia
Znana sta finalista španskega kraljevega pokala. Po Mallorci se je v finale uvrstil še Athletic Bilbao, ki je na povratni tekmi povsem nadigral Atletico Jana Oblaka.

Kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak je imel po uvrstitvi v polfinale španskega kraljevega pokala izjemno priložnost, da v žep pospravi lovoriko, ki je v vseh teh letih v Španiji še ni osvojil. Še več Atletico je bil od četverice preostalih - ob njem še Mallorca, Real Sociedad in Athletic - veliki favorit za osvojitev te lovorike. A jim je načrte prekrižala ekipa iz Bilbaa.


Athletic je slavil že na prvi tekmi v Madridu, in sicer z 1:0, a so bili v taboru Madridčanov prepričani, da lahko tudi na vročem gostovanju poskrbijo za preobrat. Zgodilo se je ravno nasprotno: Atletico je bil povsem nadigran in na koncu klonil z 0:3. Domačini so Oblaka prvič premagali v 13. minuti, ko je bil po podaji Nica Williamsa strelec Inaki Williams, v 42. minuti pa sta ista igralca pri drugem golu zamenjala svoji vlogi. Končni izid tekme je postavil Gorka Guruzeta v 61. minuti tekme.

Atletico se je več kot očitno znašel v krizi, saj je na zadnjih 7 tekmah le enkrat zmagal, kar je slaba popotnica pred povratno tekmo osmine finala lige prvakov z vročim Interjem. Prva tekma v Milanu se je končala z 1:0 v korist Italijanov.

Članki iz rubrike