volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
7 16.02.2024 05:59:14

Vroča Slovenca zablestela na evropskem prizorišču in poslala glasno sporočilo selektorju

Profimedia
Nogometaši Sturma so v Gradcu dobro začeli izločilne boje v konferenčni ligi. Avstrijci so na prvi tekmi 1/16 finala premagali Slovan Bratislavo s 4:1. Enega od golov je prispeval Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat pa je prispeval dve podaji za Sturm. Oba sta igrala celo tekmo.

Sturm je povedel v peti minuti, po podaji Tomija Horvata je zadel Mika Biereth. Štiri minute pozneje je zadel tudi Slovan prek Gersona Rodriguesa za 1:1. Toda drugi Slovenec v ekipi Sturma Jon Gorenc Stanković je v 27. minuti spet priigral prednost domačim, ko je zadel z glavo. V polčasu, v katerem sta imeli obe ekipi kar nekaj priložnost, je še eno zapravil tudi Horvat.

V drugem polčasu so Avstrijci, ki so bili boljši, povišali prednost, ko je v 64. minuti Otar Kiteišvili unovčil najstrožjo kazen. Dve minuti pozneje je bil z glavo po kotu Horvata malce premalo natančen Gorenc Stanković, v 78. minuti pa so Slovaki, pri katerih je Kenan Bajrić odigral celo tekmo, za nameček ostali z igralcem manj po izključitvi Vladimirja Weissa. Pozneje je tudi Horvat še enkrat meril previsoko, že v sodniškem dodatku pa je Amady Camara po novi Horvatovi podajo z roba kazenskega prostora postavil končni izidi 4:1.

Legia Varšava Blaža Kramerja je gostovala pri Moldeju in izgubila z 2:3. Molde je v 12. minuti povedel v vodstvo Fredrik Gulbrandsen, tudi nadaljevanje je bilo v domeni Norvežanov. Ti so prvi polčas dobili s 3:0, potem ko Gulbrandsen zadel še v 19., Marcus Andre Kaasa pa v 24. minuti. V 63. minuti je Josue zmanjšal zaostanek Poljakov, te pa je v igro vrnil še zadetek Rafala Augustyniaka v 71. minuti. Slovenski napadalec Kramer je za Legio igral od 66. minute.

Bodö/Glimt Nina Žuglja, ta je igral od 74. minute, je bil na Nizozemskem na pragu velikega presenečenja in zmage proti Ajaxu, a je ta izvlekel 2:2. V Amsterdamu so povedli gosti, ko je v 16. minuti zadel Albert Groenbaek. Isti igralec je podvojil prednost gostujoče zasedbe v 63. minuti. V sodniškem dodatku je Bodö/Glimt ostal z igralcem manj, Ajax pa je zmanjšal zaostanek z bele pike po zaslugi Branca van den Boomena. Še več, v 97. minuti je Steven Berghuis poravnal izid na 2:2.

Union St. Gilloise in Eintracht Frankfurt sta se razšla z 2:2, čeprav so Nemci vodili z 2:0 in imeli od 78. minute igralca več. Olympiakos pa je z 1:0 odpravil Ferencvaros, Betis je doma izgubil proti zagrebškemu Dinamu po enajstmetrovki Bruna Petkovića v 75. minuti, Maccabi Haifa je z 1:0 odpravil Gent, Servette in Ludogorec pa sta igrala 0:0.

Povratne tekme bodo 22. februarja.

Zmagovalci dvobojev se bodo prebili v osmino finala, kjer so že zmagovalci skupin konferenčne lige: Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Brugge, Aston Villa, Fiorentina, Paok in Fenerbahče Mihe Zajca.

Žreb parov osmine finala bo 23. februarja. Tekme najboljše 16-erice bodo nato 7. in 14. marca, četrtfinale 11. in 18. aprila, polfinale 2. in 9. maja, finale pa bo v Atenah 29. maja.

Članki iz rubrike