elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

STA
STA
0 24.09.2023 17:53:48

Odličen izkupiček Slovenca - Elsnerjev Le Havre do nove zmage med francosko elito!

Profimedia
Francoski nogometni prvoligaš Le Havre, ki ga vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, je v 6. krogu francoskega prvenstva doma premagal Clermont z 2:1.

Le Havre, ki ima le en poraz ob dveh zmagah in treh neodločenih izidih, je proti Clermontu večino posla opravil v prvih sedmih minutah, ko sta zadela Nabil Alioui in Mohamed Bayo. Zadnjeuvrščeni Clermont je častni gol dosegel v sodniškem dodatku prvega polčasa, uspešen je bil Cheick Konate.

Lens je doma z 2:1 odpravil Toulouse, zmagoviti gol je v 84. minuti prispeval Morgan Guilavogui. Pred tem je Metz izgubil proti Strasbourgu z 0:1.

Danes bo še Montpellier igral proti Rennesu, derbi kroga pa bosta uprizorila branilec naslova Paris Saint-Germain in Marseille.


V soboto so nogometaši Bresta so doma premagali Lyon z 1:0 in golom Steva Mounieja v 87. minuti. S tem so skočili na prvo mesto prvenstvene lestvice. Drugo sobotno tekmo so na domači zelenici dobili nogometaši Nantesa, ki so s 5:3 ugnali Lorient.

Krog sta v petek odprla zasedba iz Nice in Monaco. Prva je slednjemu zadala prvi poraz v letošnji sezoni, potem ko je edini gol v 91. minuti dosegel Jeremie Boga.

Krog bosta v torek zaprla Lille, ki je v sredo v konferenčni ligi premagal ljubljansko Olimpijo, in Reims.

Na lestvici vodi Brest s 13 točkami, Nice jih ima 12, Monaco 11, Strasbourg 10, Le Havre in Marseille pa po devet. PSG ima pred večernim derbijem osem točk.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike