Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
28.04.2023 10:29:42
Deli članek:

Benjamin Šeško zelo iskreno: Povem vam, zakaj me imajo radi!

Martin Metelko

Slovenski zvezdnik odšteva zadnje tedne v Mozartovem mestu.

Po koncu sezone se bo Benjamin Šeško poslovil od Salzburga. Že kar nekaj mesecev je znano, da bo od naslednje sezone naprej igral za velikega brata Salzburžanov, Leipzig. A kot pravi sam, nemškega velikana v tem trenutku še ni v njegovih mislih. "O tem ne razmišljam, osredotočen sem zgolj na Salzburg. Tako bo vse do konca sezone, potem pa bomo šli v novo zgodbo," je povedal v pogovoru za Ekipo SN. Priznal je, da bo pogrešal slačilnico avstrijskih rdečih bikov: "Res jo bom zelo pogrešal. V tem klubu imam kar dolgo zgodovino. Tukaj sem začel svojo profesionalno kariero. Soigralci me imajo radi, seveda pa te imajo še raje, ko zabiješ gol. (smeh) Tako je zmeraj pri napadalcih. Vidi se, da smo vsi malce mlajši, da se bolje razumemo. Lažje je, kot če bi imeli v ekipi nekaj mlajših in nekaj starejših igralcev. Super se razumemo in da, imajo me radi."

Ne zgolj soigralci, Šeška imajo zelo radi tudi navijači Avstrijcev, česar se zaveda tudi slovenski napadalec. "Najverjetneje je tako zato, ker vedo, da sem super fant. Ni mi težko iti do navijačev, se podpisati, fotografirati, pa naj bo to po tekmi ali kje v mestu. Verjetno tudi v medijih vidijo, da sem super fant, in po mojem je to največji razlog, da me imajo radi," se je nasmehnil in pristavil: "Brez navijačev ekipa ne more delovati. Tudi če je na tribuni v gosteh le malo navijačev, je super. Pravzaprav to pomeni še več, kajti ljudje nas pridejo podpret daleč stran od njihovih domov. Z nami so vsako tekmo, ne glede na to, kje igramo. Oni so dodaten motiv za vsak dvoboj."
V nadaljevanju je razložil, kako je mogoče, da je želja Salzburžanov po novem naslovu državnega prvaka še vedno tako velika, čeprav so že zadnjih devet let najboljši v Avstriji. "Motiv v tem klubu je vedno velik. Najlepše je iz leta v leto graditi zapuščino kluba, vsako leto osvojiti naslov prvaka, rušiti rekorde. Novi igralci, ki prihajajo, si želijo osvojiti naslov prvaka, podobno pa razmišljamo tudi mi staroselci. Novim soigralcem želimo pomagati okusiti slast naslova državnega prvaka. In verjemite, držati pokal za državnega prvaka na koncu sezone je nekaj najlepšega," je prepričan Šeško, ki Salzburg in tudi druge avstrijske klube priporoča vsem slovenskim nogometašem: "To je dobra liga. Pravšnji korak iz Slovenije. Avstrijska liga se iz leta v leto izboljšuje. Seveda bi jo priporočal vsem Slovencem."

Za konec smo se s Šeškom dotaknili tudi slovenske reprezentance. "Zdaj sem osredotočen zgolj na klub. Ko je konec zadnje tekme pred reprezentančnim zborom, pa se osredotočim na izbrano vrsto," je mladenič pojasnil, da v tem trenutku ne razmišlja o Sloveniji, toda v isti sapi dodal, da mu je v zadnjih tednih pogled večkrat zataval na kvalifikacijsko skupino H, kjer Slovenija na pohodu na evropsko prvenstvo trenutno vodi. "To je vrhunsko! Na kakšni stopnji smo v tem trenutku! Upam, da bomo nadaljevali v tem ritmu. Dali bomo vse od sebe, da končno spet pridemo na evropsko prvenstvo. To je naš cilj, ki se ga zelo veselim!" se je še enkrat nasmejal Šeško.