volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
0 23.02.2023 23:31:28

Kakšen šok za Anteja Šimundžo! Nekdanji trener Mure in Maribora ni mogel verjeti, kaj se dogaja!

Profimedia
Anderlecht po izvajanju najstrožjih kazni izločil Ludogorec.

Nekdanji trener Maribora in Mure Ante Šimundža s svojim Ludogorcem ni imel sreče v play-offu za uvrstitev v 1/8 finala konferenčne nogometne lige. Na povratni so bolgarski prvaki, ki jih vodi, v Bruslju po streljanju enajstmetrovk izgubili proti Anderlechtu. Prvo tekmo v Razgradu so Bolgari dobili z 1:0, na povratni po rednem delu izgubili z 1:2, zmagovalca nato ni dal podaljšek, ampak streli z bele pike. Šimundža se je ob tem le držal za glavo, saj so vsi trije njegovi varovanci, ki so streljali z bele točke, zapravili priložnost. Oziroma bolje rečeno, izkazal se je šele dvajsetletni vratar Anderlechta Bart Verbruggen, ki je ubranil vse tri strele, Belgijci pa so na drugi strani vse tri zadeli in veselje se je lahko začelo že po treh serijah. "Igralcem ni lahko. Pri enajstmetrovkah so tisti, ki odločajo. Ponosen sem na tiste, ki so prevzeli odgovornost. Res je, da smo izpadli na boleč način, a to evropsko potovanje je bilo za nas zelo poučno," je povedal nekdanji trener Mure in Maribora. 

V osmini finala ne bo še enega nekdanjega igralca Maribora. Norveški Bodö Glimt, za katerega igra Nino Žugelj, je namreč izpadel proti poljskemu Lechu, potem ko se je v Skandinaviji tekma končala brez golov, so Poljaki na povratnem obračunu v Poznanju zmagali z 1:0. Slovenec je v igro vstopil v 76. minuti, takoj po prejetem golu svoje ekipe.

Poleg Belgijcev in Poljakov so se na četrtkovih tekmah naprej uvrstili še Lazio, AEK Larnaka, Basel Fiorentina in Šerif Tiraspol, slednji je beograjski Partizan izločil, potem ko je prvo tekmo na domačem igrišču izgubilo z 0:1. Povratna v Beogradu se je končala z 1:3.

Članki iz rubrike