Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
30 29.01.2023 18:22:19

Bomba! Slovenski napadalec tik pred koncem prestopnega roka v nemško bundesligo?!

Profimedia
V spomladanskem delu prejšnje sezone je bil član Olimpije, a za dokazovanje dobil zgolj nekaj minut, zdaj pa bi Nik Prelec lahko naredil nov (velik) korak naprej v karieri.

Enaindvajsetletni napadalec je pred petimi leti in pol zapustil Aluminij in se preselil k Sampdorii. Za slednjo je igral v mlajših kategorijah, klub iz Genove pa ga je v drugem delu prejšnje sezone posodil Olimpiji. Za zmaje je zbral 11 nastopov, a na igrišču preživel vsega 160 minut. V tem času je zabil en gol, poleti pa je zapustil zeleno-bele.

Zapustil je tudi Sampdorio, kjer nanj niso resno računali, in srečo poiskal v Avstriji. Oblekel je dres Tirola, v katerem se je odlično znašel. Klub iz Innsbrucka je eno najprijetnejših presenečenj prvega dela avstrijskega prvenstva. V 16 nastopih je zbral 24 točk in je na lestvici peti. Vsega tri točke ga ločijo od tretjega LASK-a.



Prelec je v 13 nastopih zabil šest golov in je prvi strelec ekipe. Ob tem ima še eno asistenco. S svojimi predstavami je močno opozoril nase, celo do te mere, da bi v izdihljajih zimskega prestopnega roka lahko spet zamenjal delodajalca. Priznani novinar Fabrizio Romano poroča, da se je 21-letni Slovenec znašel na seznamu želja nekaterih preceje bolj renomiranih klubov od Tirola. Naslednjih nekaj dni (prestopni rok se konča 31. januarja) bo zelo pestrih, saj bo v njih znano, kakšna je prihodnost slovenskega mladega reprezentanta.

Članki iz rubrike