kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
1 08.09.2022 08:58:23

Kaj se dogaja? Žan Karničnik živi v negotovosti! Časa naj bi imeli 30 sekund?!

ludogorets.com
Še vedno ni jasno, kje bo kariero nadaljeval Žan Karničnik. Bo ostal v Ludogorcu pod okriljem Anteja Šimundže ali se bo preselil na Norveško in si nadel dres Lillestrøma, ki slovenskega reprezentanta želi v svojih vrstah?

V izdihljajih oziroma dobesedno v zadnjih trenutkih prestopnega roka je udarila informacija, da je Žan Karničnik zamenjal klubske barve in da ga je v svoje vrste privabil Lillestrøm, ki je po 21 krogih norveškega prvenstva na tretjem mestu lestvice. Drugouvrščeni Bodo/Glimt ima enak izkupiček, z desetimi točkami prednosti je na vrhu Molde, ampak slovenski reprezentant se vendarle še ni pridružil novim soigralcem. Vse od zadnjih minut 31. avgusta živi v negotovosti in pravzaprav nihče ne ve, kako dolgo naj bi ta trajala ...
Glede na to, da član šampionske zasedbe Mure ni del udarne enajsterice Ludogorca, želja po spremembi okolja ni tako nenavadna, zato pa je več kot presenetljivo, da se je zgodba začela dokončno razpletati šele v zadnji uri prestopnega roka. Ali če smo še bolj natančni še pozneje ... Bolgarski kolegi so nam zaupali, da naj bi klubska administracija zelenih iz Razgrada vso potrebno dokumentacijo Skandinavcem dostavila – verjeli ali ne – 30 sekund pred koncem prestopnega roka. Seveda prepozno, saj se Lillestrøm ni imel časa odzvati in poskrbeti, da bi lahko okrepitev s sončne strani Alp pravočasno registriral.
"Svoje smo naredili, ampak Bolgari so predolgo odlašali. Zdaj bomo videli, kaj bo povedala Fifa. Igralca si želimo," je takrat dejal športni direktor nekdanjega kluba Robija Korena Simon Mesfin. Ob tem dodajmo, da ne gre za klasični prestop, temveč bi bil posojen; s takšnim statusom bi Žan Karničnik v dresu Lillestrøma igral do konca letošnjega leta.
Ali se bo to zares zgodilo, za zdaj torej ni jasno, medtem pa Korošec, ki bo kmalu dopolnil 28 let, na razplet čaka v Razgradu. In trenira pod vodstvom Anteja Šimundže, seveda pa ga drevi ne bo v kadru Ludogorca na tekmi skupinskega dela lige Europa; dvoboj z italijanskim velikanom, na klopi katerega sedi Jose Mourinho, bo spremljal s tribun.


Na začetku se je sicer zdelo, da se bo njegova prva izkušnja v tujini razvijala po želenem scenariju, toda v aktualni sezoni mu je mariborski strokovnjak na klopi serijskih bolgarskih prvakov priložnost ponujal bolj poredko, na vseh tekmovanjih je na igrišču preživel 540 minut.
Če bo Fifa zavrnila možnost selitve na Norveško, bo Žan Karničnik kakopak še naprej ostal pri Ludogorcu. O tem, ali bi tudi igral, lahko le ugibamo, bolj ali manj pa je jasno, da si bo poskušal januarja poiskati nove delodajalce. In to bi skoraj zagotovo veljalo tudi v primeru, če bi mu krovna svetovna nogometna organizacija v prihajajočih dneh odobrila odhod v Lillestrøm. Moralo bi se zgoditi nekaj res nepredvidljivega, da bi bilo drugače …

Članki iz rubrike